Republika TV

TRADICIJA U OSIJEKU

Uskrsni ponedjeljak u osječkom ZOO vrtu – nova sezona donosi i brojne novosti

Već tradicionalno uskrsni blagdani svečani su i u osječkom Zoološkom vrtu gdje je danas započela i nova sezona. Mali i oni nešto veći posjetitelji tako su se mogli družiti s uskrsnim zekom, zasladiti se čokoladnim jajima, ponuditi stanovnicima Zoo vrta pisanice, ali i saznati koja je razlika između zeca i kunića.

Piše: Republika.eu / STV

Veliki red pred ulazom u osječki Zoološki vrt. Sunčani i topli uskršnji ponedjeljak brojne su osječke obitelji, ali i gosti iz drugih mjesta iskoristili kako bi vidjeli životinje iz cijelog svijeta. A to nije bilo teško, jer i mnoge od njih uživale su na suncu. Svatko ima svoju najdražu.

A kako je dobro poznato da je jedan od simbola Uskrsa i uskršnji zec posjetitelji osječkog Zoo vrta mogli su doznati više o ovoj vrsti, odnosno divljem zecu, ali i po čemu se on razlikuje od kunića koje mnogi zasigurno puno češće imaju priliku vidjeti.

Mali posjetitelji mogli su i upoznati velikog uskrsnog zeku koji im je dijelio slatkiše. Iako je Zoo vrt otvoren cijele godine, manifestacijom "Uskrsni ponedjeljak u Zoo vrtu Osijek" obilježava se početak nove sezone. Ona donosi i brojne novosti.

U novoj sezoni Osječani mogu vidjeti i najmlađeg novog člana Zoo obitelji – malenu devu koja je ponosno izašla u šetnju sa svojim roditeljima.

U osječkom ZOO vrtu dodaju i kako će ih Uskrsni zeko ponovno posjetiti iduće godine. Do tada ZOO vrt je ostatak mjeseca travnja otvoren svakodnevno od 9 do 19 sati, a od svibnja do rujna od 9 do 20 sati.