Nogomet

NAJVEĆI I NAJTEŽI IZAZOV

Čvrstom igrom u obrani čekati šansu protiv Dinama za prolaz u finale

Iako su prošla samo tri dana od utakmice u Puli i poraza od Istre, nogometaši Osijeka moraju se već okrenuti dvoboju s Dinamom u polufinalu hrvatskog Kupa. Osječanima se pruža prigoda da u jednoj utakmici ostvare veliki podvig i plasiraju se u finale u borbi za trofej, no svakako će dvoboj sada već i službeno s novim prvakom Hrvatske biti najveći i najteži izazov za trenera, ali i igrače noogmetnog kluba Osijek.

Dino Skender   FOTO:STV
Piše: Republika.eu / STV

Nisu imali puno vremena za analizu utakmice i poraza u Puli, stručni stožer i igrači NK Osijeka već su u punim pripremama za sutrašnji susret protiv Dinama, koji je zasigurno jedan od najvećih izazova ove sezone. Trener Dino Skender ističe kako je stanje u momčadi dobro i da ih poraz u Puli iako ga nisu očekivali nije previše šokirao i uzdrmao.

Dino Skender ističe kako sada nije vrijeme za velika ludovanja sa sastavom i kako će ostati vjeran onoj postavi koja je sasvim dobro izgledala do utakmice s Istrom, iako Osijek i protiv Istre defanzivno nije bio loš, ali je nedostajalo ideje u igri prema neprijed. Svjestan je snage i kvalitete Dinama, koji je čuvao svoju udarnu momčad za sutrašnji nastup s Osijekom u kupu, i ističe kako otvorena igra i pokušaj kontinuiranog napada ne dolazi u obzir. Momčad mora biti jaka u defanzivi, umrtviti igru domaćina i čekati svoju šansu u kasnijem radzoblju utakmice.

"Želimo se oduprijeti što je moguće čvršće i tvrđe, i onda kroz neku čvrstu defanzivu tražiti prilike iz kontri. Ali definitivno će nam biti cilj da ih što duže držimo bez šanse, cilj je u poluvremenu sačuvati na nulu i onda naše šanse rastu i u nastavku", kaže trener NK Osijek Dino Skender.

Riječ je o jednoj utakmici u kojoj će sigurno i Osijek imati svoje šanse, kaže Skender koji je istaknuo kako je ovo do sada njemu kao treneru najveći izazov u karijeri, ali i podsjetio na prošlu sezonu kada je s juniorima pobjedio Dinamo u polufinalu Kupa i kasnije osvojio trofej. Želi da se to ponovi i ovoga puta u konkurenciji seniora. 

Sigurno da će biti ponovno nekih promjena, za sutrašnji susret konkuriraju Boban, pa možda i Bočkaj i još poneko novo ime. Utakmica Dinamo-Osijek igra se u Zagrebu sutra od 18 sati, a podršku Bijelo-plavima činit će i Osječani, posebice Kohorta. 

Ukoliko bi Osijek prošao sutra u finale, kakvo bi to slavlje bilo s navijačima poslije utakmice i najava prvenstvenog dvoboja s Dinamom u subotu u Gradskom vrtu kada će Kohorta i proslaviti svoj 31. rođendan.