Osječko-baranjska

ODRŽANA BROJNA MISNA SLAVLJA

Srakić: ''Uskrs je blagdan života''

U spomen na Kristovo uskrsnuće u crkvama diljem zemlje služene su svečane svete mise, a uskrsno euharistijsko slavlje u osječkoj konkatedrali predvodio je đakovačko-osječki nadbiskup u miru monsinjor Marin Srakić.

Piše: Republika.eu / STV

Uskrs je najveći kršćanski blagdan, kojim se slavi temeljni događaj kršćanstva – Kristovo uskrsnuće i pobjeda vječnoga života nad smrću. Na središnjoj svečanoj svetoj misi u osječkoj konkatedrali okupilo se mnoštvo vjernika. 

"Danas na Uskrs slavimo blagdan života, slavimo Život, pisan velikim slovom, slavimo Boga koji je izvor svakog života", poručio je u svojoj propovijedi nadbiskup u miru monsinjor Marin Srakić.

Proslavljeni Krist jedini jamči apsolutnu budućnost za sve napore koje ljudsko društvo ulaže u stvaranje humanijeg života, poručio je, među ostalim, Srakić. Kazao je i kako je Život dar od Boga, a osvrnuo se i na podatke o velikome broju onih koji si oduzimaju život.

Život je vrijedan, nemojmo nikada pasti u napast i misliti «ne isplati se živjeti zato što nismo postigli uspjeh ovdje ili ondje, poručio je nadbiskup u miru, zaključujući svoju propovijed uskrsnom čestitkom.

Inače, blagdan Uskrsa slavi se svake godine prve nedjelje nakon prvog proljetnog punog mjeseca, odnosno između 22. ožujka i 25. travnja.