Nogomet

OSJEČANE U PETAK ČEKA ISTRA

Ponoviti izdanje s Interom i Hajdukom za uspjeh u Puli

Nogometaši Osijeka kao i prošlo otvorit će i 30. kolo Prve HNL. Osječani će u petak gostovati u Puli kod domaće Istre, gdje ih čeka još jedna borba za nastavak pozitivne serije, a nova pobjeda dodatno bi učvrstila Osijekove izglede za osvajanje minimalno trećeg mjesta u prvenstvu.

Dino Skender   FOTO:STV
Piše: Republika.eu / STV

Nogometaše Osijek u Puli čeka Istra koja ima dosta problema ovoga proljeća i u borbi je za ostanak u prvoligaškom društvu, a trener Dino Skender ističe kako Osijek tamo čeka sve samo ne lagan posao. Naime, Osijek i po tradiciji u posljednje vrijeme nije pobjeđivao u Puli, pa je stoga nezahvalno utakmicu najavljivati kao onu gdje su unaprijed upisani bodovi, dodaje Skender.

"Ako ne budemo tamo 100 posto ne možemo očekivati nikavu pobjedu pa čak ni bod i moramo biti svjesni jedino ako budemo na tragu onih utaknica u Zaprešiću i Splitu, defanzivno čvrsti, onda možemo računati na bod ili bodove, ali naravno da smo optimisti i da očekujemo da ćemo biti pravi i ostvariti uspjeh", rekao je trener NK Osijek Dino Skender.

Skender ističe kako neće biti puno promjena u sastavu za Istru i kako će mjenjati dva ili tri igrača, a u konkurenciju se vratio i Petar Bočkaj koji je trenirao s prvom momčadi, no on najvjerojatnije neće još biti u kadru za sutrašnji dvoboj. Prvi ciklus od tri utakmice trener Dino Skender uspješno je prošao a sada slijedi onaj teži gdje u 8 dana Osijeka čeka Istra pa dva puta Dinamo u kupu i prvenstvu.

Utakmica Istra - Osijek igra se sutra u Puli s početkom u 16:30 a poslije toga momčad se odmah vraća za Osijek, gdje će se pripremati za gostovanje u Zagrebu kod Dinama u polufinalu Kupa. Ta se utakmica igra već u utorak 23. ovog mjeseca od 18 sati, nema dvojbe kako će tamo biti velika podrška osječke Kohorte ali isto tako ona će bodriti bijelo plave i na sutrašnjem gostovanju u Puli.