Osječko-baranjska

POČETAK RADOVA POČETKOM SRPNJA

Osječkom KBC-u Ina donirala 150 tisuća kuna za uređenje operacijske dvorane Zavoda za maksilofacijalnu i oralnu kirurgiju

Donaciju od 150 tisuća kuna za uređenje operacijske dvorane Zavoda za maksilofacijalnu i oralnu kirurgiju osječkoga Kliničkoga bolničkog centra (KBC) ravnatelju te ustanove Željku Zubčiću u srijedu je uručio predsjednik Uprave Ine Sandor Fasimon.

KBC Osijek   FOTO:Republika.eu
Piše: Republika.eu / Hina

 Ravnatelj Zubčić rekao je kako operacijski blok na tom zavodu radi u neprikladnim uvjetima pa će se donacija iskoristiti za njegovu rekonstrukciju u sklopu koje će se urediti dvije operacijske dvorane sa svim potrebnim sadržajima.

Podsjetio je kako Ina stalno pomaže osječkome KBC-u, a 2016. i 2017. godine svojim je donacijama pomogla Klinici za pedijatriju.

Fasimon je istaknuo kako Ina tradicionalno donira novac hrvatskim bolnicama. U proteklih deset godina donirala je oko pet milijuna kuna, a ove godine namjerava donirati oko milijun kuna, čime želi pokazati odgovornost prema zajednici u kojoj radi.

Pročelnik Zavoda za maksilofacijalnu i oralnu kirurgiju Vedran Zubčić je rekao kako je rekonstrukcija nužna da bi se povećali operacijski kapaciteti, posebice zato što su maligne bolesti češće nego prijašnjih godina, a to je jedini zavod takvog tipa istočno od Zagreba.

Dodao je kako se početak radova očekuje početkom srpnja, a završetak do kraja godine.