Osječko-baranjska

''BIRAJ BOLJE'' PORUČUJE

''Stop diskriminaciji prigradskih naselja Osijeka od strane Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije''

Nakon sjednice Gradskog vijeća grada Osijeka održane u srijedu, predsjednik stranke BIRAJ BOLJE i osječki gradski vijećnik Kristijan Šimičić, održao je konferenciju za medije. Medijima je iznio problematiku s kojom se suočavaju pojedine općine i mjesni odbori Osijeka koji ne mogu povući sredstva iz fondova Europske unije zbog, kako navode u priopćenju iz te stranke, birokratskog ograničenja koje je diskriminatorno prema općinama i naseljima koja imaju više od 5.000 stanovnika.

Kristijan Šimičić
Piše: Republika.eu / priopćenje

PRIOPĆENJE ''BIRAJ BOLJE'' PRENOSIMO U CIJELOSTI:

„Okupljanje jedinica lokalne samouprave u LAG-ove omogućuje manjim općinama i prigradskim naseljima kao što su Tenja, Višnjevac, Josipovac, Sarvaš i Brijest da osiguraju sredstva iz fondova Europske unije za uređenje svojih naselja kroz sadržaje poput tržnica, dječjih igrališta, biciklističkih i pješačkih staza i sl.

LAG Vuka-Dunav putem Europskog fonda za ruralni razvoj omogućio je ove godine gotovo 900.000 kn za projekte svojih članova među kojima su Čepin, Višnjevac i Tenja.

Grad Osijek plaća članarinu nekim mjesnim odborima za sudjelovanje u LAG-u, a zajednički interes svih građana Osijeka je da se što više novca privuče u Osijek i u sva prigradska naselja.

Stoga apeliram na Grad Osijek da reagira prema ministrici Žalac i Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova Europske unije kako bi ukinuli diskriminatornu odluku prema kojoj Čepin, Tenja i Višnjevac ne mogu koristiti sredstva LAG-a Vuka Dunav iako su članovi istog LAG-a samo zato što imaju više od 5.000 stanovnika.

Svima nam je cilj ravnomjerni razvoj svakog naselja Osijeka i kao gradski vijećnik ne mogu šutjeti i pristati na diskriminaciju ministarstva kroz administrativno ograničenje zbog kojeg Višnjevac, Tenja i Čepin svake godine ostaju bez nekoliko stotina tisuća kuna koje žele uložiti u svoja naselja", stoji u priopćenju koje potpisuje predsjednik stranke BIRAJ BOLJE Kristijan Šimičić.