Osječko-baranjska

SKANDALOZNO

HDZ-ov ''siledžija'' koji je pretukao čovjeka sjedi u Nadzornom odboru Glasa Slavonije, koji je pod očitom ''kontrolom'' HDZ-a!

Prije dvadesetak dana Ivica Modrić, 51-godišnji član osječkog HDZ-a te sada već bivši član uprave HOPS-a (Hrvatski operator prijenosnog sustava) u Zagrebu je, kao što smo već pisali, brutalno pretukao 32-godišnjeg muškarca, hvalisavo, prijeteći, spominjući pri tome HDZ i svoju poziciju.

HDZ-ov ''siledžija'' koji je pretukao čovjeka sjedi u Nadzornom odboru Glasa Slavonije, koji je pod očitom ''kontrolom'' HDZ-a!   FOTO:Republika.eu
Piše: Republika.eu / N.R.

Zbog svega je Modrić, osim oštre osude medija i javnosti, "zaradio" suspenziju sa svih stranačkih dužnosti. Smijenjen je Modrić ekspresno i sa funkcije člana Uprave HOPS-a, i to zbog, kako su naveli u priopćenju "kršenja obveza iz radnog odnosa narušavanjem poslovnog ugleda Društva neprimjerenim ponašanjem i sudjelovanjem u fizičkom obračunu koje je rezultiralo teškom tjelesnom ozljedom druge strane".

Nakon svih ovih saznanja, naš je portal, podsjećamo, telefonskim putem pokušao kontaktirati samog Ivicu Modrića, no on se na naše pozive nije javljao, odnosno odbijao ih je.

Protiv nasilnog je Modrića policija početkom travnja podnijela kaznenu prijavu nadležnom Županijskom državnom odvjetništvu, a on je potom predan pritvorskom nadzorniku.

PROČITAJTE: Ivica Modrić kazneno prijavljen zbog teškog ozljeđivanja pješaka na Vrbiku

I dok su nakon incidenta redom padale osude i smjene Modrića sa funkcija na koje je bio imenovan, čini se kako to nije i još uvijek ne smeta aktualnoj upravi Glasa Slavonije. Naime, javnosti je nepoznata činjenica kako isti taj Ivica Modrić i dalje "sjedi" u Nadzornom odboru tog dnevnog lista, odnosno novinsko-nakladničkog dioničkog društva! Treba reći kako u tom nadzornom odboru Modrić obavlja funkciju zamjenika predsjednika.

Nakon ovog saznanja potpuno je jasno zbog čega je navedeni list gotovo pa prešutio incident o kojemu su se raspisali gotovo svi mediji u Hrvatskoj! Objavili su, naime, 4. travnja samo agencijsku vijest HINA-a (i to potpuno skraćenu) o tome kako je Modrić suspendiran u HDZ-u. O samom incidentu koji se dogodio 28. ožujka – niti slova. Očito je taj lokalni list namjerno želio zataškati taj novi skandal HDZ-a, ali iz razloga što je ta osoba od očitog povjerenja novog "vlasnika" te osječke novine, a što je za javnosti do sada bila nepoznanica.

Naime, pod okriljem poprilične tajnovitosti ne tako davno došlo je do promjene kako vlasništva samog Glasa Slavonije, tako i Nadzornog odbora same tvrtke, a što je vidljivo iz impresuma Glasa Slavonije gdje se navodi kako je predsjednik Uprave i glavni urednik ista osoba i to ni manje, niti više, nego nećak Vladimira Šeksa, Bojan Divjak. Tome treba dodati kako se taj isti Divjak odnedavna u javnosti predstavlja i kao "vlasnik" Glasa Slavonije!?

PROČITAJTEŠeksov nećak Bojan Divjak sa donedavno blokiranim računom kupuje Glas Slavonije!

Uz predsjednika Nadzornog odbora Glasa Slavonije odvjetnika Olega Uskokovića, interesantno je ime i trećeg člana tog nadzornog tijela, a to je Jakov Krešić, inače direktor regionalnog ureda Hrvatske poštanske banke za gospodarstvo i nekadašnji predsjednik Uprave Hrvatskih pošta i Hrvatskih cesta, a blizak suradnik i prijatelj sadašnjeg direktora Hrvatskih cesta i istaknutog osječkog HDZ-ovca, Josipa Škorića.

PROČITAJTE: "Glas Slavonije" u funkciji predizborne politike, a ne čitatelja koji su burno reagirali na neistine! 

PROČITAJTE: Glas Slavonije nije samo u službi vladajućih struktura, već i unutarstranačkih frakcija

Hoće li uprava Glasa Slavonije i "vlasnik" ostati gluhi na najnoviji incident člana njihovog Nadzornog odbora, nakon što je ekspresno udaljen sa dužnosti člana Uprave HOPS-a i iz HDZ-a, ili će im ostati obavljati povjerene dužnosti od povjerenja u sjeni daleko od očiju javnosti, pokazati će se vrlo brzo.