Crna kronika

POGLEDAJTE ZA ŠTO GA SE SUMNJIČI

Podignuta kaznena prijava protiv Milijana Vase Brkića!

Ravnateljstvo policije objavilo je kako podiže kaznenu prijavu protiv Milijana Brkića, drugog čovjeka HDZ-a i potpredsjednika Sabora!i

Podignuta kaznena prijava protiv Milijana Vase Brkića!   FOTO:Goran Mehkek / CROPIX
Piše: Republika.eu

Priopćenje Ravnateljstva policije prenosimo u cijelosti:

"Policijski službenici Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, SSKOK Osijek dovršili su kriminalističko istraživanje nad četvoricom hrvatskih državljana i to starosti 37, 49, 50 i 50 godina te su 15. travnja 2019. u prijepodnevnim satima Općinskom državnom odvjetništvu u Osijeku, podnijeli kaznenu prijavu zbog osnovane sumnje da su počinili kaznena djela protiv računalnih sustava, programa i podataka na štetu više osoba.

Osnovano se sumnja da je jedan od osumnjičenih u dužem vremenskom periodu, na poticaj i uz pomaganje ostalih osumnjičenih, počinio više kaznenih djela neovlaštenog presretanja računalnih podataka kao i zlouporabu naprava te na taj način neovlašteno pristupao sadržajima korisničkih računa oštećenih osoba da bi potom te sadržaje učinio dostupnima drugim osumnjičenima.

PROČITAJTEBrkića terete za 'presretanje podataka', PNUSKOK Vargi ponudio status pokajnika?

Osnovanost sumnje u ova kaznena djela, koja se progone po službenoj dužnosti, proistječe iz dokaznih radnji pretraga pokretnih stvari koje su provedene temeljem naloga Županijskog suda u Osijeku, a koje su obavljene u sklopu višemjesečnog kriminalističkog istraživanja koje je ranije provedeno u koordinaciji sa USKOK-om."

Podsjetimo, drugi čovjek HDZ-a i potpredsjednik Sabora Miljan Brkić ispitan je prije nekoliko dana u policiji. Mediji su izvještavali kako PNUSKOK sumnja da je Brkić preko Franje Varge presretao računalnu poštu svoje supruge.