Osječko-baranjska

PREDUSRKSNE MANIFESTACIJE

Đakovački Uskrsni gastro fest po prvi puta zajedno s Nacionalnom izložbom pasa

Kako posjetitelje u Dalmaciju privlače sunce i more, tako ih u Slavoniju i Baranju, naravno uz druge sadržaje privlače naše gastronomske delicije. Ono najbolje od kulinarstva istočne Hrvatske moglo se vidjeti, ali i kušati u Đakovu na Uskrsnom gastro festu. Po prvi puta on je održan zajedno s CAC Đakovo - Nacionalnom izložbom svih pasmina pasa, a koja je u grad dovela goste iz cijeloga svijeta te im tako približila i našu najukusniju turističku ponudu.

Đakovački Uskrsni gastro fest po prvi puta zajedno s Nacionalnom izložbom pasa   FOTO:STV
Piše: Republika.eu / STV

Đakovački gastro fest po prvi puta na novoj lokaciji – uz Kinološki centar. Mjesto je možda novo, no sadržaji su već dobro poznati. Predstavili su se tu najbolji proizvođači gastronomskih delicija iz cijele Slavonije i Baranje.

Sveukupno na Uskrsnom gastro festu sve ono što je autohtono i tradicionalno ponudila su 52 izlagača iz Slavonije i Baranje.

Kruna i ovogodišnjeg Gastro festa bilo je tradicionalno ocjenjivanje i dodjela priznanja te degustacija kulenove seke u organizaciji Udruge kulinara "Đakovački kulin". Na ocjenjivanje je pristigao rekordni broj uzoraka, a proizvođači se mogu pohvaliti i kvalitetom koju su ove godine postigli.

Sve kulenove seke, a tako i one šampionske mogli su probati svi posjetitelji Gastro festa, pa i oni koji su pristigli iz čitavog svijeta. Naime, novost ove godine je što je Gastro fest održan uz Nacionalnu izložbu svih pasmina pasa – najveću takvu u zemlji.

Ovogodišnja Nacionalna izložba svih pasmina pasa ove je godine privukla vlasnike više od 300 pasa i osamdesetak pasmina iz Mađarske, Austrije, Češke, ali i Finske i SAD-a.

Posjetitelji Nacionalne izložbe i Gastro festa danas su imali priliku i sudjelovati u vožnji fijakerom kroz Strossmayerov perivoj koji je zaštićeni spomenik parkovne arhitekture, i to u organizaciji Državne ergela Đakovo i Lipik.