Crna kronika

OD SVJEDOKA DO OSUMNJIČENIKA

Protiv Milijana Brkića otvorena predistraga! Preko Varge navodno je presretao računalnu poštu svoje bivše žene

Nova afera trese sam vrh HDZ-a! Prema eksluzivnim informacijama koje doznaje RTL Danas, zamjenik predsjednika stranke i potpredsjednik Sabora Milijan Brkić na popisu je osumnjičenih osoba zbog predmeta Franje Varge, bivšeg informatičara MUP-a koji je prije mjesec dana pušten iz osječkog zatvora.

Milijan Brkić   FOTO:Goran Mehkek / CROPIX
Piše: Republika.eu / RTL

Kako piše RTL, u tom je svojstvu ispitan u policijskom Uskoku prije 11. travnja.

Milijan Brkić se prvi put put našao u ulozi osumnjičenika, i to o suočen s optužbama da je preko Varge presretao računalnu poštu svoje žene Karmen. Na pitanja u policiji, kako doznajemo, nije htio odgovarati bez svog odvjetnika, pa se branio šutnjom. Navodno je samo kazao kako je riječ o konstrukcijama. Spona cijele priče bio je Blaž Curić, bivši vozač ministra Tolušića, ali i kum Milijana Brkića koji poznanstvo s njim nije krio nakon Curićevog uhićenja.

Uz Milijana Brkića u istom predmetu osumnjičen je i njegov brat Jozo i to također da je presretao računalnu poštu preko Franje Varge za sebi jednu blisku žensku osobu. Niti Milijan Brkić, niti njegov brat pred kamerama nisu htjeli ništa komentirati.

Izvor: RTL