Crna kronika

PROTIV DIREKTORA, POSLOVOĐE I TVRTKE ''UREDNOST''

Pokrenuta istraga zbog prošlogodišnje pogibije trojice radnika u Čepinu!

Zbog pogibije dvojice djelatnika osječkog "Vodovoda" i jednog djelatnika čepinske komunalne tvrtke "Urednost", stradalih u nesreći u lipnju prošle godine u Čepinu, osječko Općinsko državno odvjetništvo pokrenulo je istragu protiv 38-godišnjeg direktora i 61-godišnjeg poslovođe trgovačkog društva iz Čepina te protiv same tvrtke.

Mjesto gdje su poginuli radnici   FOTO:Republika.eu
Piše: Republika.eu / Hina

Na mjestu tragičnog događaja smrtno su stradali djelatnik čepinske "Urednosti" Mario Horvat i djelatnik osječkog "Vodovoda" Danijel Franjić, dok je drugi djelatnik "Vodovoda" Luka Karin preminuo naknadno u osječkom Kliničkom bolničkom centru (KBC).

PROČITAJTEPreminuo i treći radnik stradao u kanalizaciji, policija objavila sve detalje ove tragedije

Nakon kriminalističkog istraživanja, direktora i tvrtku tereti se jer radnicima nisu osigurali osobnu zaštitnu opremu za silazak u okno i čišćenje rešetke crpne stanice, a poslovođu jer je, znajući da radnici nemaju potrebnu opremu, naložio radnicima da odu na teren i očiste začepljenu rešetku.

Po dolasku do crpne stanice jedan je od radnika "Urednosti" sišao u okno gdje je, zbog nakupljanja otrovnih plinova i nedostatka kisika izgubio svijest, nakon čega su se dva radnika "Vodovoda" koji su tamo  prethodno čistili kanalizacijske cijevi, pokušavajući pomoći onesviještenom radniku, spustili u okno gdje su također izgubili svijest.

PROČITAJTEDirektor Urednosti Barišić: Nismo krivi za smrt radnika!

Potom je  53-godišnji radnik "Urednosti", zajedno s pristiglim djelatnicima čepinskog Dobrovoljnog vatrogasnog društva (DVD) i djelatnicima Hitne medicinske pomoći sišao u okno kako bi pomogli i iznijeli onesviještene radnike.

U tom su događaju, kako ističe tužiteljstvo, "uslijed propusta i nehajnog postupanja" dvojice okrivljenika, dvojica onesviještenih radnika preminula na mjestu događaja, treći je preminuo istog dana u osječkom KBC-u, dok je radnik koji je s vatrogascima i djelatnicima Hitne pomoći izvlačio stradale teško ozlijeđen.

Čepinsku tvrtku se tereti zbog povrede dužnosti direktora da postupa po propisima i tehničkim pravilima o zaštitnim mjerama