Gost komentator

KOMENTAR TJEDNA ANTONIJE TOMASOVIĆ

Hrvati imaju najveće srce na svijetu!

Mila je otišla na liječenje u Ameriku. Vijest je to koja je zasigurno oduševila sve hrvatske građane koji su pomogli da ova djevojčica dobije priliku za život. Sigurno sve već znate, jer mediji su ovoga puta uistinu odradili izvrstan posao kako bi senzibilizirali javnost i kako bi se skupio novac za Milino liječenje.

Antonija Tomasović   FOTO:STV
Piše: Antonija Tomasović

I skupilo se ogromnih 37 milijuna kuna, puno više nego je i potrebno. Cifra od koje se većini odmah zavrti u glavi, nedostižna, previsoka posebice kada se radi o zemlji od svega 4 milijuna stanovnika, ako ne i manje.

Pomislio je to i Milin tata koji je prodao i vlastiti dom samo kako bi pomogao kćeri, ali kad je čuo za iznos htio je odustati jer bilo je nemoguće skupiti toliki novac u tako malo vremena. No, nisu mu dali da odustane, i nemoguće je postalo moguće, prvi dio sna se ostvario i za Milu je u samo nekoliko dana prikupljen novac.

I još jednom se potvrdilo da se čuda događaju, i stoga vjerujemo da će se dogoditi još jednom da će se Mila i izliječiti i s osmijehom se vratiti iz Amerike.

A svi mi dobili smo veliku nadu da dobrota i ljubav ipak mogu promijeniti sve.

No, nadamo se da Mila neće ostati usamljeni slučaj, već biti povod da se konačno nešto u Lijepoj našoj, bar kada su bolesna djeca u pitanju promijeni. Jer na žalost puno je onih u hrvatskim bolnicama koji ne mogu dobiti primjerenu skrb, jer HZZO ne odobrava liječenja, što je u neku ruku razumljivo jer cifre su često previsoke i cijeli sustav vrlo brzo bi se urušio. No, kako se to kaže gdje ima volje ima i načina, ali ne može se uvijek računati na ljudska srca, jer ona će uvijek pomoći, ali bez kvalitetnog sustava to nikako ne može biti dovoljno. Stoga ćemo nastaviti vjerovati u čuda i da će uskoro zaživjeti sustav prema kojem će sva djeca u Lijepoj našoj dobiti priliku za život. Pa ako i bude uključivao pomoć građana nije problem, samo da se i to nekako pravedno posloži. Naš je prijedlog da se u priču uključe saborski zastupnici jer eto oni u prosjeku zarađuju gotovo 6 minimalnih hrvatskih plaća, a navodno i sjede u tim saborskim klupama kako bi svima nama kao bilo bolje.

A kako nam svima može biti bolje vrlo emotivno poručila je i Milina mama u jednoj od svojih izjava. Uz ostalo kazala je kako je i ona sa svojom obitelji planirala otići ih Hrvatske, ali sada više ne može jer ju je Hrvatska zadužila i od sada njezina obitelj i Mila moraju zauvijek biti tu za Hrvatsku za sve dobre ljude u ovoj zemlji. I pozvala je sve da se okrenu jedni drugima i ostanu biti ovako velikog srca i prema drugima.

I ne mora se ni dva puta promisliti kako bi nam svima bilo jasno kako je u ovih nekoliko rečenica dan jednostavan savjet kako nam svima može biti puno, puno bolje, a na nama je samo hoćemo li ga konačno i početi primjenjivati ako ne zbog nas samih onda zbog naše djece.

Antonija Tomasović