Osječko-baranjska

ULAZNICA ''2 U 1''

Predstavljen projekt Parka prirode Kopački rit i Vina Belje

Projekt zajedničke ulaznice za turističke obilaske Parka prirode Kopačkoga rita i vinskog podruma Vina Belje u utorak su predstavili predstavnici te javne ustanove i baranjske tvrtke.

Predstavljen projekt Parka prirode Kopački rit i Vina Belje   FOTO:STV
Piše: Republika.eu / Hina

Ravnatelj Javne ustanove Parka prirode Kopačkoga rita Tomislav Bogdanović rekao je da ulaznica "2 u 1" posjetiteljima omogućuje posjetu Kopačkom ritu, u što je uključena vožnja brodom kroz Kopački rit i turistički obilazak vinskog podruma. Cijena ulaznice je 80 kuna.

"Želimo ponuditi što većem broju osoba eko, etno i gastro sadržaje Baranje, pridonijeti razvoju kontinentalnog turizma i proširenju turističke ponude i povećati broj posjetitelja Parka prirode", rekao je Bogdanović.

Direktorica Sektora marketinga, turizma i korporativnih komunikacija u tvrtki Belje plus Ljiljana Vajda-Mlinaček dodala je kako je riječ o nastavku suradnje s Kopačkim ritom, koja traje dugi niz godina na različitim projektima.

"U toj posebnoj ponudi nudimo gostima obilazak starog podruma iz 1526. godine u Kneževim Vinogradima uz vino dobrodošlice i suvenir čašu koja gostima ostaje za uspomenu. Isto tako gosti imaju priliku bez naknade posjetiti i eko centar 'U skladu s prirodom' koji se prostire na pašnjacima između ribnjaka i Tikveša u kojem je trenutno više od 1.100 goveda u sustavu krava-tele i 60-ak slavonsko-srijemskih podolaca, autohtone pasmine goveda koju nastojimo očuvati kroz zajednički projekt s Parkom prirode Kopački rit", rekla je Vajda-Mlinaček.

Osječko-baranjski dožupan Goran Ivanović je rekao kako ta županija podržava projekte koji pridonose razvoju kontinentalnog turizma, istaknuvši kako je Park prirode Kopački rit jedan od najprepoznatljivijih brendova Slavonije, Baranje i Srijema.