Vukovarsko-srijemska

VUKOVAR

Županija objavila poziv za sufinanciranje prijevoza studenata, HNS kao predlagatelj izrazio zadovoljstvo

Vukovarsko-srijemska županija objavila je javni poziv za sufinanciranje prijevoza željeznicom studenata s područja Vukovarsko-srijemske županije, za što je u županijskom proračunu osigurano 300.000 kuna, što su poduprli i u vukovarsko-srijemskom HNS-u, iz kojeg podsjećaju kako je riječ o njihovu prijedlogu koji su prepoznale županijske vlasti.

Ilustracija   FOTO:Biljana Gaurina / CROPIX
Piše: HINA

 "Ovo je tek testna faza u kojoj očekujemo povratnu informaciju o interesu i potrebama naših studenata. Zadovoljan sam što je županija prepoznala oporbeni prijedlog HNS-ovih vijećnika i osigurala prvotnih 300.000 kuna za predloženu demografsku mjeru. Iako se radi o simboličnim iznosima, kotačić smo pokrenuli na konkretnom primjeru dobre suradnje oporbe i vladajućih u Županijskoj skupštini. U vezi sa županovim obećanjem, vjerujem u skoro proširenje ovih mjera na autobusni prijevoz, kao i na planiranje povećanja proračunskih iznosa za sljedeću akademsku godinu", rekao je županijski vijećnik i predsjednik vukovarsko-srijemskog HNS-a Nenad Bučko.

Iz HNS-a podsjećaju kako je sufinanciranje prijevoza vukovarsko-srijemskih studenata prijedložio vijećnik HNS-a u vukovarsko-srijemskoj Županijskoj skupštini Duško Simić, a ta je mjera uvrštena u proračun krajem prošle godine uz potporu većine vijećnika.

Na javni poziv Vukovarsko-srijemske županije za sufinanciranje prijevoza željeznicom studenata s područja te županije, objavljen u ponedjeljak, mogu se prijaviti svi redoviti studenti koji studiraju na sveučilištima i veleučilištima u Zagrebu, Osijeku, Slavonskome Brodu ili na području Vukovarsko-srijemske županije.

(Hina)