Crna kronika

NAKON INCIDENTA U KAFIĆU

Darku Kovačeviću Daruvarcu mjesec dana istražnog zatvora

Zbog opasnosti od ponavljanja kaznenoga djela, istražni sudac Županijskoga suda u Zadru u nedjelju navečer odredio je Darku Kovačeviću Daruvarcu (32) 30 dana istražnog zatvora.

Ilustracija   FOTO:Pixabay
Piše: Media Servis

[21:44]

Nakon verbalne prijetnje 24-godišnjem muškarcu u jednom zadarskom kafiću, koji je to odmah prijavio policiji, Darko Kovačević Daruvarac u subotu navečer priveden je u Policijsku upravu zadarsku. Noć je proveo u pritvoru, a motiv verbalnih prijetnji  i fizičkog nasrtaja, u kojemu 24-godišnjak nije ozlijeđen, navodno su bile objave i komentari na društvenim mrežama 24-godišnjeg muškarca vezane uz Kovačevićev napad i premlaćivanje 18-godišnje Zadranke L. G., za što je Daruvarac nepravomoćno osuđen na pet godina zatvora.

Tijekom provođenja kriminalističkog istraživanja, Kovačević je u prisutnosti svog odvjetnika na zapisnik podnio kaznenu prijavu zbog kaznenih djela prijetnje, lažnog  prijavljivanja kaznenog djela i teške tjelesne ozljede u pokušaju u kojima je kao počinitelja naveo 24-godišnjaka.

U nedjelju oko 15 sati Kovačević je predan pritvorskom nadzorniku PU zadarske uz kaznenu prijavu zbog kaznenog djela prijetnje, a oko 17 sati priveden je županijskom državnom odvjetniku na ispitivanje te je tada novinarima dobacio "da nije nikome prijetio i da mu netko namješta kako bi ga vratili u zatvor".

 

[13:28]

Zbog verbalne prijetnje, Darko Kovačević Daruvarac (32) u nedjelju će tijekom poslijepodneva biti predan pritvorskom nadzorniku zadarske Policijske uprave (PU) uz kaznenu prijavu zbog kaznenog djela prijetnje, potvrdila je Hini  glasnogovornica PU zadarske Ivana Grbin.

"Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je Darko Kovačević u subotu oko 18 sati u jednom kafiću u Zadru verbalno prijetio 24-godišnjem muškarcu, koji je to odmah prijavio policiji", dodala je.

Kovačević je noć proveo u pritvoru, a motiv verbalnih prijetnji  i fizičkog nasrtaja, u kojemu 24-godišnjak nije ozlijeđen, navodno su objave i komentari na društvenim mrežama 24-godišnjeg muškarca vezane uz Kovačevićev napad i premlaćivanje 18-godišnje Zadranke L. G., za što je Daruvarac nepravomoćno osuđen na pet godina zatvora.

[09:39]

Darko Kovačević Daruvarac, koji je prije više od mjesec dana nepravomoćno osuđen na pet godina zatvora zbog brutalnog premlaćivanja 18-godišnje djevojke, ponovno je u pritvoru.

Jučer se u poslijepodnevnim satima u jednom zadarskom kafiću verbalno, a kasnije i fizički sukobio s 24-godišnjakom koji ga je prijavio lokalnoj policiji. 

Kovačević će danas biti odveden pritvorskom nadzorniku.

Glasnogovornica zadarske policije Ivana Grbin za Media servis:

"Na terasi caffe bara došlo je do verbalnog napada i naguravanja između 32-godišnjaka i 24-godišnjaka nakon čega je 24-godišnjak došao u prostorije PU gdje je u svezi navedenog događaja prijavio kazeno djelo prijetnje. Nakon toga je 32-godišnjak uhićen i doveden u službene prostorije na kriminalističko itraživanje koje je i dalje u tijeku."