Nogomet

PRIKUPILI SREDSTVA I ZASUKALI RUKAVE

Kohorta ''na vlastiti pogon'' obnovila svoje prostorije u Tvrđi

Navijačka udruga „Kohorta“ obnovila je svoje prostorije u Tvrđi. Radovi su trajali tri mjeseca i bili su vrlo opsežni budući da su obuhvatili doslovno sve ono što je trebalo izmijeniti. Sada su i okupljanja u bazi osječkih fanova postala ugodnija, na neki način i praktičnija.

Kohorta ''na vlastiti pogon'' obnovila svoje prostorije u Tvrđi   FOTO:NK Osijek
Piše: Republika.eu / NK Osijek

- Doslovno smo sve mijenjali. Od instalacija, grijanja, rasvjete, podova, zidova i sanitarija, sve je to zahtijevalo kompletnu obnovu. Kada smo to završili, posebnu smo pozornost posvetili fotografijama, odnosno slikama koje se odnose na brojne generacije „Kohorte“ i atmosferu na utakmicama. Dakako da nije riječ samo o našem nego i o mnogim drugim stadionima u Hrvatskoj i inozemstvu na kojima smo pratili našu momčad, pričao  je predsjednik te navijačke skupine Ivan Kračun.

Oni koji su obišli novouređene prostorije hvale ono što su tamo vidjeli jer su zaista dobile novu vizuru.

Bitno je istaknuti da su se navijači sami organizirali i odradili najveći dio posla. Isto tako, snašli su se i oko prikupljanja sredstava da bi tako zahtjevne radove mogli odraditi u kontinuitetu, bez ikakvih prekida ili odgađanja…

90 posto potrebnog iznosa namaknuli su iz vlastitih prihoda, odnosno vlastitim angažmanom. Pomogle su im i neke tvrtke čiji vlasnici osjećaju, kao i oni sami lokalpatriotizam i pripadnost sredini u kojoj žive i rade. „Kohortaši“ su ipak najzaslužniji u svemu jer su najviše toga ipak odradili na „vlastiti pogon“.

Kračun se posebno prisjetio pokojnog Dalibora Žižanovića-Žiže koji je svojedobno i potaknuo priču oko prostora u kojem bi Udruga organizirano djelovala.

"Ovo je i njemu u spomen. Sjećam se kako je on sličnu priču pokrenuo prije 13 godina. I tada su se dečki organizirali na njegovu inicijativu i on je bio taj koji je najviše „vukao“. Meni je drago da su mlađi navijači prepoznali ovu našu inicijativu i želju, pa sada imamo nešto uistinu lijepo. Na kraju ću podsjetiti da je radno vrijeme Udruge od utorka do petka od 18 do 22 sata, što se dakako i produži kada zajednički gledamo utakmice Lige prvaka".