Nogomet

''MOMČAD IZGLEDA DOBRO, IGRAČI SE PSIHIČKI DIŽU''

NK Osijek kod Rijeke u derbiju u borbu za 2. mjesto

Nogometaši Osijeka u nedjelju će u Rijeci igrati derbi 25. kola Prve HNL. Bit će to izravna borba za drugo mjesto, jer Rijeka ima dva boda više od Osijeka, a Bijelo-plavi eventualnom pobjedom ponovno bi skočili na 2. poziciju.

Zoran Zekić   FOTO:STV
Piše: Republika.eu / STV

Trener Zoran Zekić raspoložen je u najavi utakmice istaknuo je kako mu momčad dobro izgleda na treninzima, igrači se psihički dižu i na Rujevici se očekuje dobra igra pa samim tim i pozitivan rezultat za bijelo plave. 

Neće ih i ne smije zavarati to što je Rijeka u problemima jer često puta do sada su momčadi u takvom stanju izgledale dobro, ali to može biti samo dodatan motiv za sve igrače Osijeka da pruže maksimum.

Zekić se složio s tim da momčad bolje djeluje u gostima gdje igrači nemaju toliki pritisak i da to može biti adut u igri s Rijekom. Naime, Osijek je ove sezone u gostima izgubio samo od Dinama.

Trener Osijeka ipak je pirznao kako bi najljepši scenarij bila pobjeda na Rujevici s kojom bi Osijek ponovno bio drugi na ljestvici i da bi tri boda s Rijekom bila veliki korak ka osvajanju drugoga mjesta, iako je dosta utakmica još do kraja. 

Dvojba je samo jedna oko sastava. Za jedno mjesto konkuriraju Lopa, Boban ili Kamenar, ostalih 9 igrača je istih uz to što će umjeto Lončara na ljevom beku igrati Janža. 

Utakmica Rijeka-Osijek igra se u nedjelju na Rujevici od 17 i 30.