Politika

PROPUST U ISPUNJAVANJU IMOVINSKE KARTICE

Povjerenstvo za sprječavanje sukoba interesa kaznilo Sinčića s tri tisuće kuna

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa kaznilo je čelnika Živog zida Ivana Vilibora Sinčića s tri tisuće kuna zbog propusta u ispunjavanju imovinske kartice.

Ivan Vilibor Sinčić   FOTO:Bozo Radic / CROPIX
Piše: Media Servis

 Sinčić je naveo da je približna tržišna vrijednost kuće oko 525 000 kuna, dok je Porezna uprava navela da je vrijednost nekretnine 591 000 kuna. Iznoseći svoju stranu, Sinčić je rekao da je prva procjena netočna jer su naknadno obnavljali kuću te popravljali dimnjak i odvodnju. Istaknuo je da će naručiti novu procjenu ako to traži Povjerenstvo.

‘Napravio sam apsolutno sve što sam smatrao da je u interesu transparentnosti. Što se tiče dokumentacije poslao sam sve, možda i neke intimne stvari koje nisu bile potrebne‘, rekao je Sinčić.

''Moram reći, ja doista želim da vi kao mlada instituacija unaprijedite svoj rad što je više moguće, da vaše upute nisu dovoljno detaljne, barem što se mene tiče koji dosta volim ići u detalje, nisu dovoljno precizne, pogotovo ove kratke, i da se iz njih može zaključiti točno i na koji način traži. Čisto jedan savjet i opaska", rekao je Sinčić.

Članica Povjerenstva Tatijana Vučetić mu je odgovorila:

"Vi ste imali kupoprodajni ugovor, cijelo vrijeme govorite o procjeni, govorite o stvarnoj vrijednosti nekretnine, ali niti jednom niste rekli da ste potpisali kupoprodajni ugovor i da u njemu striktno stoji koliko ta nekretnina košta. Vi ste imali idealnu situaciju u kojoj niste imali nikakve dileme navesti vrijednost nekretnine onakva kakva je jeste jer ona koja je u kupoprodajnom ugovoru ona je vrijednost nekretnine za vas."