Crna kronika

DJEVOJČICA ISTRČALA NA CESTU

Ministrica Gabrijela Žalac u Vinkovcima automobilom naletjela na dijete, nije imala važeću vozačku dozvolu!

Ministrica regionalnog razvoja i EU fondova Garbijela Žalac sudjelovala je u prometnoj nesreći u Vinkovcima, u kojoj je teže ozlijeđena djevojčica, potvrdili su iz ministarstva. Ministrica je upravljala vozilom, a navodno je djevojčica istrčala na cestu.

Ministrica Gabrijela Žalac   FOTO:Jure Miskovic / CROPIX
Piše: Republika.eu / Media Servis

Glasnogovornica PU vukovarsko srijemske, Marijana Maja Barbarić rekla je:

"Jutros oko 10 sati u Vinkovcima, u ulici Ćirila i Metoda došlo je do prometne nesreće, naleta osobnog vozila na dijete, koje je prelazilo cestu izvan obilježenog pješačkog prijelaza. Dijete je prevezeno u Opću županijsku bolnicu u Vinkovcima, gdje mu je pružena pomoć. Slijedi očevid."

Oglasili su se i priopćenjem iz Ministarstva regionalnog razvoja i europskih fondova koje prenosimo u cijelosti:

"Danas u Vinkovcima, oko 10 sati, u ulici Ćirila i Metoda, pred vozilo kojim je upravljala Gabrijela Žalac, van obilježenog pješačkog prijelaza istrčalo je 10-godišnje dijete. Dijete je žurno kolima hitne pomoći prevezeno u vinkovačku bolnicu gdje je konstatiran prijelom potkoljenice. Obzirom na šok za obje obitelji, oglašavamo se pisanim putem. Detaljnije o cijelom slučaju očitovat će se nadležne službe. U popodnevnim satima gospođa Žalac posjetit će ozlijeđeno dijete, stoji u priopćenju."

Informaciju o njenom stanju za Media servis je dao dr. Goran Vasić:

"Rengenološkom obradom je utvrđen prijelom diftalnog dijela desne potkoljenice, koji je predviđen da se liječi dalje operativno u KBC Osijek, jer u Općoj bolnici Vinkovci nemamo dječjeg kirurga. To je teška tjelesna ozljeda, ali nije životno ugrožena. Djevojčica je inače dobro", rekao je dr. Vasić.

No, ministrica je, kako je priopćila policija, vozilom upravljala s nevažećom vozačkom dozvolom!

Stoga joj je, sukladno članku 196. st.1 Zakona o sigurnosti prometa na cestama, izrečena novčana kazna u iznosu od 1000,00 kn, odnosno 500,00 kn ukoliko se plati na mjestu utvrđenja prekršaja, što je odmah i učinila.