Osječko-baranjska

FAKULTET AGROBIOTEHNIČKIH ZNANOSTI

U Osijeku se održava 4. nacionalna poljoprivredna konferencija Slavonika

Na osječkom Fakultetu agrobiotehničkih znanosti održat će se 4. po redu nacionalna poljoprivredna konferencija Slavonika. Konferenciju će otvoriti ministar poljoprivrede i potpredsjednik Vlade Tomislav Tolušić.

Tomislav Tolušić   FOTO:Ante Cizmic / CROPIX
Piše: Media Servis

Ministar će razgovarati s više od 150 studenata Agronomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Visoko gospodarskog učilišta Križevci i Fakulteta agrobiotehničkih znanosti iz Osijeka. Kroz razgovor Tolušić će moći čuti što studente zanima i na koji način im njegovo ministarstvo može pružiti operativnu potporu. 

Očekuje se da će na konferenciji biti 350 sudionika. I to predstavnici velikih, srednjih i malih tvrtki, OPG-ova, institucija koje provode poljoprivrednu politiku i predstavnici akademske zajednice. Organizatori konferencije su Fakultet agrobiotehničkih znanosti Sveučilišta u Osijeku, Apriori World, a pokrovitelji su Ministarstvo poljoprivrede, Osječko-baranjska županija te grad Osijek. Institucionalnu potporu pruža Europska banka za obnovu i razvitak čija će direktorica Victoria Zinchuk govoriti na konferenciji.