Osječko-baranjska

TRŽNICA STARINA SVE BOGATIJA

Sajam antikviteta u ožujku – od zrakoplova do konja!

Nogometaši gotovo u pravilu voze skupe automobile, no u nemogućnosti priuštiti sebi automobil iz snova, jahtu, brod ili neko drugo prijevozno sredstvo, neki posegnu za maketama. Replike skupih i brzih automobila, brodova i sličnog, mogu se pronaći na osječkom Sajmu antikviteta u Tvrđi.

Sajam antikviteta u ožujku – od zrakoplova do konja!   FOTO:Republika.eu
Piše: Republika.eu / STV

Osječka tržnica starina u ožujku još bogatija i glasnija nego u veljači. Ovoga puta posvetili smo se prijevoznim sredstvima u umanjenim verzijama.

U inozemstvu prodaja maketa klasičnih automobila mnogima donosi vrtoglavu zaradu. Na osječkom sajmu, osim njemačkih uzdanica, bilo je i onih američkih.

Stepenicu luksuza više od skupih automobila znači posjedovati svoj zrakoplov. A njih ima raznih. No, zadržat ćemo se na onim ratnim.

Primjerice, francuski vojni zrakoplov iz Prvog svjetskog rata plijenio je pozornost prolaznika. Daleko više nego njegovi daleko jeftiniji, plastični rođaci. Dok Hrvatska muku muči s nabavkom borbenih zrakoplova, neki se dobro zabavljaju.

Veliki jedrenjak na osječkom sajmu mogao se danas kupiti za tisuću kuna. Na internetskim stranicama prodaje se znatno skuplje.

No, kome nije bilo do skupih automobila, jedrenjaka ili zrakoplova, mogao je kupiti – konja!

Šestoga travnja Osijek očekuje još jedan Sajam antikviteta, nadajmo se u punom proljetnom izdanju.