Crna kronika

LIJEČNICI

Troje djece s Paga zadobilo je teške tjelesne ozljede

Troje od četvero djece, koje je otac jutros bacio s prvog kata u Pagu, zadobilo je teške tjelesne ozljede. Najgore su prošle djevojčice u dobi od 7 i 8 godina. Starija je stabilno, a stanje mlađe opisao je na konferenciji za medije u zadarskoj bolnici dr. Edi Karuc.

Press konferencija u bolnici o djeci koju je otac jutros na Pagu bacio s prvog kata   FOTO:Luka Gerlanc / CROPIX
Piše: Media Servis

 "Ima brojne ozljede glave, grudnoga koša, tako da smo nju morali postaviti na mehaničku ventilaciju. Ona je obrađivana dosada, međutim još uvijek nije stabilizirana da bismo bili potpuno zadovoljni. Stupili smo u kontakt čak i s Ministarstvom zdravstva i u planu nam je čak, kad se ona stabilizira, transport prema intenzivnoj jedinici za djecu na KBC Rebru", rekao je dr. Karuc.

Petogodišnja djevojčica i trogodišnji dječak prošli su s manje kompliciranim ozljedama i trenutno su stabilno, rekao je dr. Jaša Pavić, šef kirurgije.

"Dječak je također stabilno, međutim on ima na kontrolnim snimkama nešto zraka u grudnoj šupljini, što znači da vjerojatno ima povrijeđeno. To je minimalna količina, tako da se tu ne treba ništa posebno raditi, ali spada u teške tjelesne ozljede", rekao je dr. Pavić.

Majka djece došla je u bolnicu u pratnji socijalne službe te je u velikom šoku. Bit će joj osiguran smještaj kraj djece.