Crna kronika

SLUČAJ KOJI JE ŠOKIRAO HRVATSKU

Smiljana Srnec, osumnjičena za ubojstvo Jasmine Dominić, u istražnom zatvoru

Smiljani Srnec, osumnjičenoj za ubojstvo sestre Jasmine Dominić, u srijedu je određen jednomjesečni istražni zatvor jer je sutkinja istrage zaključila da postoji osnovana sumnja da je počinila kazneno djelo ubojstva sestre, čime je ostvaren temeljni uvjet za određivanje zatvora.

Smiljana Strmec, osumnjičena za ubojstvo Jasmine Dominić, na saslušanju   FOTO:Zeljko Hajdinjak / CROPIX
Piše: Republika.eu / Hina

[12:15]
Zatvor joj je određen i zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i ponavljanja kaznenog djela, jer je osumnjičena pokazala izrazito visok stupanj kriminalne volje, upornosti i bezosjećajnosti, izjavio je glasnogovornik Županijskog suda u Varaždinu Igor Pavlic.

Osim toga, ona već ima kriminalnu prošlost budući da je 2016. pravomoćno osuđena kada je lažno prijavila da je nad njom počinjeno razbojništvo, dodao je.

Pritvor Smiljani Srnec određen je nakon što je ispitana u Županijskom državnom odvjetništvu u Varaždinu, nakon čega je odvedena u istražni zatvor u trajanju od 30 dana, počevši od 16. veljače kad je uhićena.


[10:00]
Osumnjičena za ubojstvo Jasmine Dominić, njezina 45-godišnja sestra Smiljana Srnec, u srijedu oko 7,30 sati dovedena je u Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu, gdje bi trebala biti ispitana te privedena sucu istrage Županijskog suda radi određivanja istražnog zatvora.

Slučaj je potresao Međimurje kada je u obiteljskoj kući u Pavlovcu u subotu, 16. veljače u zamrzivaču nađeno tijelo žene. Zamjenica županijske državne odvjetnice tada je u suradnji s policijom provela očevid, a Smiljana Strmec uhićena je zbog sumnje da je ubila svoju mlađu sestru, Jasminu Dominiković, koja se vodi kao nestala od 2005., a nije viđena još od 2000. godine.

U Pavlovcu se u utorak pojavila osmrtnica Jasmine Dominiković, kako se navodi, umrle u 23. godini, a bit će sahranjena danas (20. veljače) na mjesnom groblju.

Obdukcija je obavljena jučer, nalaz je pokazao uzrok smrti i činjenice važne za istragu, no što je utvrđeno nije službeno objavljeno. Po neslužbenim informacijama koje su objavili mediji, uzrok smrti pokojne Jasmine je fraktura lubanje od najmanje dva udarca tupim predmetom.