Osječko-baranjska

ZARADILI KAZNENU PRIJAVU

Djelatnici stanice za tehnički pregled vozila na osječkom području lažirali tehničke preglede!

Policija je završila kriminalističko istraživanje nad više hrvatskih državljana zbog sumnje da su počinili kazneno djelo zlouporaba položaja i ovlasti. Od listopada 2017. godine do prosinca 2018. godine, 42-godišnjak je, naime, kao odgovorna osoba stanice za tehnički pregled vozila na području Osijeka, obavio tehnički pregled više vozila i ovjerio dokumentaciju vozila kao tehnički ispravnih, iako je pri pregledu utvrdio da se radio o tehnički neispravnim vozilima.

Ilustracija   FOTO:STV
Piše: Republika.eu

U više navrata potaknuo je dva nadzornika da prilikom obavljanja tehničkih pregleda vozila zanemare utvrđene tehničke neispravnosti na vozilima, čime su pribavili korist vlasnicima vozila u vidu potvrđivanja tehničke ispravnosti i sudjelovanja u prometu njihovih tehnički neispravnih vozila.

Od svibnja do prosinca 2018. godine, 37-godišnjak je, također, zlouporabio položaj i ovlasti kao djelatnik osiguravajuće kuće te je, u cilju pribavljanja nepripadajuće materijalne koristi, posredovao između 42-godišnjaka i vlasnika tehnički neispravnih vozila

Takva vozila dovozio je na tehnički pregled, a nakon pregleda vraćao ih vlasnicima.

Još osam je osoba poticalo 42-godišnjaka da zanemari tehničke nedostatke vozila i ovjeri dokumentaciju vozila kao da su tehnički ispravna ili da na to potakne druge nadzornike stanice za tehnički pregled, što je i učinio. 

Nadležnom državnom odvjetništvu policija podnosi kaznenu prijavu.