Osječko-baranjska

RADOVI ZAPOČINJU VRLO SKORO

Petrijevci dobivaju obilaznicu vrijednu 71 milijun kuna

Za 14 mjeseci Petrijevci kod Valpova trebali bi dobiti obilaznicu. Radovi će započeti čim to dopuste vremenski uvjeti. Zahvaljujući novoj obilaznici gust prometa kroz središte ovoga mjesta trebao bi se smanjiti te osigurati veću sigurnost i pješacima i vozačima.

Petrijevci dobivaju obilaznicu vrijednu 71 milijun kuna   FOTO:STV
Piše: Republika.eu / STV

Izgradnja obilaznice kroz Petrijevce vrijedna je 71 milijun kuna. A umjesto 2,5 kilometara ceste kroz središte, ovo mjesto dobit će 3,88 kilometara obilaznice. Trenutačni prosječni dnevni godišnji promet ovom cestom je 5, 5 tisuća vozila, od čega veliki dio čine i teretna vozila. 

Izgradnjom obilaznice promet bi se trebao uvelike rasteretiti te doprinijeti tome da se i stanovnici i vozači osjećaju sigurnije.

"Izgradnjom obilaznice napokon će se riješiti dugogodišnji problem Petrijevaca i njegovih mještana zbog prometa koji je stalno povećavao, a znamo koliko je bitna sigurnost u prometu. Kada vidimo ovaj i druge aktualne projekte, mislim da možemo bit zadovoljni cestogradnjom na području naše županije i Hrvatske, a želim istaknuti da upravo završava natječaj za izvođače radova i nastavak izgradnje Koridora Vc kroz Baranju do mađarske granice, Nastavlja se i niz drugih projekata, od obilaznice Osijeka do ostalih, a sve su to projekti Hrvatskih cesta, resornog ministarstva i Vlade Republike Hrvatske. Zato nam je osobito drago da smo danas ovdje i da počinje izgradnja petrijevačke obilaznice", rekao je dans župan osječko-baranjski Ivan Anušić.