Crna kronika

NEPRAVOMOĆNA ODLUKA

Odbačena optužnica protiv Dejana Lovrena za lažno svjedočenje

Općinski kazneni sud u Zagrebu nepravomoćnom odlukom odlučio je ne potvrditi optužnicu za lažno svjedočenje dejana Lovrena u slučaju protiv Zdravka Mamića.

Dejan Lovren   FOTO:Matija Djanjesic / Cropix
Piše: Republika.eu / Dnevnik.hr

Odluka suda o ne potvrđivanju optužnice protiv Djeana Lovrena za lažno svjedočenje u procesu protiv Zdravka Mamića donesena je još u petak 25. siječnja, stoji u odgovoru Suda Dnevnik.hr-u.

"Dana 25. siječnja 2019. godine temeljem čl. 348. st. 4. ZKP/08 pred Općinskim kaznenim sudom u Zagrebu održana je sjednica Optužnog vijeća na kojoj je temeljem čl. 355. st. 2. u svezi čl. 355. st. 1. toč. 4. ZKP/08 rješenjem broj KOV-1199/18 odbačena optužnica Županijskog državnog odvjetništva u Osijeku broj K-DO-35/17 od 19. rujna 2018. godine, podnesena protiv okrivljenog Dejana Lovren, zbog kaznenog djela iz čl. 305. st. 1. KZ/11", rekli su na sudu.

Obje strane imaju pravo žalbe na tu nepravomoćnu odluku u roku od tri dana od primitka rješenja, koje je poslano strankama na dan odluke.

"Ukoliko nadležno državno odvjetništvo uloži žalbu na rješenje optužnog vijeća, spis će biti dostavljen Županijskom sudu na daljnje nadležno postupanje", poručili su iz Suda.

Izvor: Dnevnik.hr