Gospodarstvo

NAVODNO DVOJE ZAINTERESIRANIH INVESTITORA

Zatvoren proces dubinskog snimanja u Uljaniku, čekaju se ponude za strateškog partnera

Nakon što je jučer istekao rok za dubinsku analizu, očekuju se ponude za strateško partnerstvo u Uljaniku, kada će biti jasnija i budućnost brodogradnje u Puli.

Uljanik   FOTO:Cropix
Piše: Media Servis

Sindikati isto očekuju partnera, ali onoga koji će nastaviti s brodogradnjom bez posla s nekretninama.

Proces dubinskog snimanja poslovanja Uljanika je zaključen, a bliži se rok za predaju ponuda za strateško partnerstvo. Predsjednik Uprave Uljanika Emil Bulić izjavio je kako je više zainteresiranih partnera, ali točan broj se ne zna dok ne stignu sve ponude. Na pitanje je li isitina da su Danku Končaru uskratili pristup data roomu, Bulić kaže...

"Nikome nije odbijen ulazak u data room, svi koji su imali namjeru participirati u restrukturiranju i oporavku Uljanika su imali pravo pristupa, bilo koja tvrtka koja je postavila interes mogla je pristupiti i to nije bilo sporno", rekao je Bulić.Bulić kaže kako nema uvjeta za stečaj, Uprava radi na tome da se otkloni ta mogućnost te da se nastavi s poslovanjem. Rekao je i koji se postupci očekuju u narednim danima...

"Sutra i preksutra razmatramo ponude, u ponedjeljak nastavljamo razgovarati s nadležnim institucijama i potencijalnim partnerima. Sada počinje naša interna komunikacija, a nakon toga intenzivni pregovori sa zainteresiranim ponuditeljima", rekao je Bulić.I sindikati se nadaju dobrim ponudima.

Evo što je rekao Boris Cerovac o očekivanjima:

"Očekujemo da zadržava nastavak brodogradnje bez nekog nekretninskog biznisa. Očekujemo da veći broj radnika ostane raditi i po mogućnosti dođe do novog zapošljavanja jer Uljanik nije bitan samo danas zbog ovih radnika nego i budućnosti. Ponude koje budu dostavljene moraju zadovoljavati Vladu RH, upravu i sindikate i samo će takve biti prihvaćene", rekao je Cerovac.