Politika

OBRAČUN SA SLAVONSKIM HSS-OVCIMA

Beljak iz HSS-a izbacio Zvonka Pongraca, predsjednika HSS-a OBŽ i Regije Slavonija!

Predsjednik HSS-a Krešo Beljak odlukom je privremeno udaljio – suspendirao iz HSS-a Zvonka Pongraca, predsjednika Županijskog odbora HSS-a Osječko-baranjske županije i Regije Slavonija, te HSS-ovog vijećnika u Skupštini Osječko-baranjske županije.

Zvonko Pongrac   FOTO:STV
Piše: Republika.eu / Kameljar

Time je Beljak, piše portal Kamenjar, samostalno, bez Predsjedništva HSS-a, započeo konačni obračun sa slavonskim HSS-ovcima koji su u više navrata zatražili njegovu ostavku, a ‘privremeno udaljenje’ samo je eufemizam za trajno izbacivanje iz HSS-a.

Zanimljivo, Beljak je odluku o suspenziji prvog čovjeka slavonskih HSS-ovaca donio nakon što je objavljen tekst u Glasu Slavonije u kojem stoji kako Pongrac traži da Uskok ili DORH ispitaju financijsko poslovanje HSS-a. 

„HSS je trenutno talac politike Kreše Beljaka i smatramo da nam uzima sav novac i troši ga kako želi. Stoga želimo da Uskok ili DORH ispitaju financijsko poslovanje HSS-a, jer smo mi to bez uspjeha pokušali preko stranačkih tijela.

Primjerice, u kontekstu plaće glavnog tajnika stranke, nismo uspjeli dobiti podatak o visini plaće njega i drugih članova, pa zbog toga inzistiramo na transparentnom upravljanju financijama“, kazao je Pongrac.