Ostalo

PROPAO POSAO

Izrael potvrdio MORH-u da ne mogu isporučiti avione F-16 Barak Hrvatskoj

Nakon višesatnog sastanka u Ministarstvu obrane predstavnici Države Izrael izvijestili su da ne mogu isporučiti avione F-16 Barak Hrvatskoj. Evo što je ministar obrane Damir Krstičević rekao nakon sastanka:

Ilustracija   FOTO:pixabay
Piše: Media Servis

"Ministarstvo obrane predložit će Vladi donošenje odgovarajućih odluka. Ugovor između Hrvatske i Izraela nije potpisan i nema nikakve financijske štete za Hrvatsku", poručio je Krstičević.

Krstičević je ponovio kako je Hrvatska ovaj proces od početka do kraja vodila sustavno i odgovorno vodeći se isključivo nacionalnim interesima. Naglasio je kako Hrvatska i dalje ima političku volju da se zadrži sposobnost borbenog zrakoplovstva.

"Uvjeren sam kako će ova Vlada naći način kako to realizirati", kaže Krstičević.

Direktor izraelskog ministarstva obrane Udi Adam rekao rekao je kako Hrvatska nije mogla utjecati na ovaj ishod te da nije odgovorna.

"Nažalost, uvjeti nisu bili spremni i nismo bili u mogućnosti osigurati odgovarajući TPT i provesti projekt zbog nepredviđenih okolnosti izvan naše kontrole", rekao je Adam.

Izraelsko Ministarstvo obrane veseli se daljnjem razvoju plodnih odnosa s Hrvatskom i učinit će svaki napor da produbi naše odnose na širokom području suradnje, poručio je Adam.