Nogomet

ISTIČE ZADOVOLJSTVO IGRAČKIM KADROM

Zekić: Vesele me novi izazovi

Šef struke ističe zadovoljstvo igračkim kadrom, nada se i ponekom pojačanju, kao i afirmaciji još ponekog domaćeg igrača.

Zoran Zekić   FOTO:Vlado Kos / CROPIX
Piše: Republika.eu / nk-osijek-hr

Zoran Zekić je zajedno sa svojim sve brojnijim suradnicima u stručnom stožeru prezentirao prvotimcima Osijeka što ih i u kojem intenzitetu očekuje tijekom tri tjedna boravka na Jadranu, prvo u Malom Lošinju, a potom i u Rovinju. Spomenuli smo već kako u sadašnjem igračkom kadru nema nekolicine igrača koji su dosad bili s Bijelo-plavima, a sada su u potrazi za novom sredinom.

Tako je to u životu, pa onda i u sportu. Pervan i Štrkalj možda nisu igrali onoliko koliko su trebali igrati s obzirom na duže vrijeme koje su proveli s nama, a ne želimo ih „kočiti“. Vidjet ćemo hoće li oni otići negdje na posudbu ili će biti transferirani. Možda nam se neki među njima, nakon određenog vremena, vrate spremniji za ono što se od svakog prvotimca Osijeka očekuje. Što se tiče Stavitskog i M'Pinde, želimo ih isprofilirati kroz B momčad baš kao što smo to učinili s nekim igračima koje smo iz Osijeka II povukli u naše redove jer su to zaslužili svojim nastupima u drugoligaškom natjecanju, istaknuo je Zekić.

 

Neka igrači uživaju u onome što rade

Svaki trener, pa tako i osječki kormilar, u prijelaznom roku želi dodatno osnažiti momčad. Poznato je kako se pregovara s nekolicinom potencijalnih pojačanja. No, šef našeg stručnog stožera nije od onih koji će se kod sportskog direktora i njegova pomoćnika stalno raspitivati u kojoj su fazi razgovori.

Ostavili smo u našem kadru mjesta za eventualne dolaske nekih novih lica. S druge strane, nećemo plakati ako i bude nekih odlazaka, budući da ponuda ima. Reagirat ćemo kako u datom trenutku budemo mogli. Optimistično sam ušao u novu godinu, s postojećim kadrom kojega imam na raspolaganju sam zadovoljan, a normalno je da se nadam i ponekom pojačanju da bismo bili još bolji. Izazova će biti puno, za mene su to prave radosti i vjerujem da ćemo ih spremni dočekati. Želim da igrači uživaju u radu i svemu što ih okružuje, dakako uz ozbiljnost koja se nameće sama po sebi.

 

Optimalna forma za polufinale Kupa

Zekić se ne voli previše ponavljati kada je riječ o klupskim ambicijama i vlastitim očekivanjima za nastavak sezone. Uglavnom na takva pitanja odgovara da će vrijeme sve pokazati i da ne razmišlja previše unaprijed.

Polufinale Kupa je, recimo, tek 24. travnja i puno je vremena do tada. Jasno je da očekujemo da ćemo u tom razdoblju biti u optimalnoj formi i prezentirati se u najboljem izdanju. Poznato je da smo dobili najtežeg protivnika i to na njegovom terenu, međutim, ne tražimo nikakve alibije u bilo kojem smislu. Ne želimo ni trenutka razmišljati da mi to ne možemo proći i napravit ćemo sve da iz tog dvoboja izađemo kao pobjednici. Ovdje sam već više od tri godine i vjerujem da zajedno sa svojim igračima i svim ljudima u Klubu imam pravo razmišljati o trofeju. U prvenstvu držimo drugu poziciju, želimo na njoj i ostati kako bi ova sezona bila pravi uvod u sve ono što nas očekuje izgradnjom novog stadiona i kampa na Pampasu. Tada će Osijek biti ono što svi od njega očekujemo, a daj Bože da nam se „poklopi“ i trofej što bi nam bio dodatni zamašnjak u svemu što radimo.

 

Nema potrebe za napadačkim pojačanjima

Kada je riječ o pozicijama na kojima bi trener želio vidjeti i neka nova lica, uglavnom se spominju univerzalni veznjaci koji mogu kvalitetno igrati u oba smjera.

Nije lako dovesti takve, no imamo neke svoje želje i pokušavamo ih realizirati. Ne tražimo pojačanja u napadačkim redovima. Uostalom, najefikasnija smo momčad Lige. Vjerujem da bi Ejupi opet mogao biti onaj pravi, imam povjerenja i u Špoljarića, uz sve ostale ofanzivce koji su nam i dalje u kadru. Očekujem pomak kod nekih mladića koji su već prije nekoliko godina najavljivali da bi mogli biti standardni prvotimci, a onda je negdje „zapelo“ u njihovoj afirmaciji. Luka Marin je, recimo, još 2015. bio u nekim mojim vizijama, prošao je i dosta priprema tako da je došlo vrijeme za značajniji iskorak prema najboljem sastavu.