Osječko-baranjska

U OSIJEKU BAŠ NIŠTA NE IDE PO PLANU

Do daljnjeg potpuno obustavljeni radovi na donjogradskoj šetnici, Hrvatske vode traže novog izvođača!

S posljednjim danima 2018. Osječani su trebali prvi put zakoračati u potpunosti obnovljenom donjogradskom šetnicom uz Dravu na potezu od vojarne Vrbik do Trga Nikole Tesle. No, tu je trenutačno tek "mrtvo" gradilište koje ukazuje kako ovaj veliki projekt vrijedan čak 24,5 mlijuna kuna, kroz 18 mjeseci realizacije nije došao ni do pola puta. Što je još gore, investitor potvrđuje, radovi su u potpunosti obustavljeni do daljenjeg!

Ilustracija   FOTO:STV
Piše: Republika.eu / Glas Slavonije

- S obzirom na to da je ugovor s izvođačem istekao 31. prosinca 2018., ne predviđa se potpisivanje novog aneksa ugovora. U pripremi je novi natječaj i konzerviranje gradilišta - poručuju kratko iz Hrvatskih voda na upite Glasa Slavonije što se događa sa šetnicom u Donjem gradu, njihovim projektom čiju su izvedbu povjerili Vodogradnji d.d.

Iz Vodogradnje d.d. se, pak, unatoč brojnim novinarskim upitima i pozivima o slučaju nisu htjeli očitovati. 

Ipak, one koji su pratili razvoj događaja nije nimalo iznenadio aktualni rasplet situacije, odnosno raskid poslovne suradnje Hrvatskih voda i Vodogradnje i stavljanje gradlišta na čekanje.

Trenutačno, najgore od svega je što se, prema prvim procjenama, kraj radova na donjogradskoj šetnici pomiče zasigurno na 2020., dok će se "status quo" na gradilištu zadržati minimalno idućih nekoliko mjeseci koliko je potrebno da se ogranizira i provede novi natječaj te da prođu žalbeni rokovi.

To potvrđuju i iz Grada Osijeka koji, kao partner na projektu, u završnici gradnje šetnice financira kompletno infrastrukturalno uređenje dugo zanemarivane ulice Donjogradska obala koja se proteže uz šetnicu.

Cijeli članak pročitajte OVDJE.