Nogomet

NK OSIJEK POČEO S PRIPREMAMA

NK Osijek najavio povratak bivših domaćih igrača: ''vraćamo odbjegle sinove u klub!''

Nogometaši Osijeka počeli su s pripremama za proljetni dio sezone. Na prvoj prozivci trenera Zorana Zekića nisu se pojavila nova imena, no pojačanja će sigurno biti, a momčad već sutra putuje na pripreme u Mali Lošinj.

Piše: Republika.eu

Na prvoj ovogodišnjoj konferenciji za novinare predstavili su se predsjednik kluba Ivan Meštrović, direktor Igor Galić, sportski direktor Alen Petrović, te trener Zoran Zekić i dva standardna igrača koja su potpisala nove ugovore: Mile Škorić i Marko Malenica. 

Predsjednik kluba najavio je velike ambicije, ali prije svega borbu za ono što smatra najvećim trofejem - izgradnju stadiona i kampa koji će biti najbolji u ovom dijelu svijeta, to je pobjeda za sve navijače klub i građane grada Osijeka.

"Mi smo s 4. budžetom druga momčad lige. To je trofej, mi smo klub bez dugova, to je uspjeh i trofej, bez repova i negativnog publiciteta, to je uspjeh i trofej. Klub koji ima simbiozu igrača, navijača i uprave, klub u kojem igrači mogu i nakon poraza otići u grad bez straha o incidentu, to je trofej to je pobjeda", ponosno će predsjednik NK Osijek Ivan Meštrović.

Stadion koji će biti gotovo za 18 mjeseci bit će najveća pobjeda, ali samim tim predsjednik je najavio i kako će sigurno poneki trofej doći s tim novim stadionom. Osijek je u igri i ovog proljeća za trofeje, ponajviše u kupu gdje je došao do polufinala i momčad će sigurno biti pojačana, iako su u klubu zadovoljni i s postojećim kadrom.

"Neću ništa kukati s ovim kadrom. Ja sam zadovoljan i nadam se da će doći još pojačanja, ali pravih pojačanja i da ćemo ući u borbu za ciljeve. Imamo puno izazova i nadam se da će se ovaj snijeg ispadat da imamo prave uvjete da nema puno odgoda", rekao je trener Zoran Zekić.

Predsjednik Meštrović je najavio kako je cilj vratiti odbjegle sinove, točnije igrače u Osijek, a koji igraju u inozemstvu i na tom tragu mogu se očekivati pojačanja u ovom prijelaznom roku.

"Pregovori su u završnim fazama. Naravno, ti igrači imaju i drugih klubova koji ih traže, nisu ni slobodni i klubovi se pitaju, ali mislim ide u dobrom smjeru i vjerujem da ćemo već za par dana imati dobre vijesti", rekao je sportski direktor Alen Petrović.

Nove ugovore do 2022. godine potpisali su stožerni igrači obrane kapetan Mile Škorić i vratar Marko Malenica. I to nije sve, najavljeno je kako će uslijediti novi ugovor s još nekim igračima koji su vrlo važni za momčad. Škorić kao pravi kapetan novim ugovorm iskazao je ljubav prema matičnom klubu.

"Volim klub. Sad je situacija normalna, odlična. Tko zna kako bi bilo mi vani. Sve je sređeno, za ponude ne znam, morate vidjet s direktorom, ako i bude radim s dogovorom s klubom i fokusiran sam samo na NK Osijek", ističe kapetan Mile Škorić.

Trener Zoran Zekić na pripreme u Mali Lošinj već sutra povest će 28 igrača, a na spisku više nema Štrkalja, Pervana, Šorše, Stavitskog i M'Pinde, koji će sreću potražiti u drugom klubu.

Osijek će odigrati i 6 prijateljskih utakmica do početka prvenstva od kojih izdvajamo nastupe sa Hit Goricom, Domžalama te slovačkim ili kineskim klubom. Povratak u Osijek zakazan je 26. siječnja.