Ostalo

INVENTURA

Uljanik - Vladin najveći neriješeni problem u 2018.

Rastao je BDP u svim kvartalima, ali daleko je 2018. bila od godine gospodarske idile. Baš kad je Vlada trijumfalno objavila da je prihvaćena nagodba za Agrokor, prsnuo je drugi čir - pulsko brodogradilište Uljanik. Štrajkovi, kašnjenje plaće, masovni odlazak radnika muku su zadavali i premijeru i ministrima Horvatu i Mariću. U godini za nama, problema je bilo i s Petrokemijom te nacionalnim avioprijevoznikom Croatia Airlinesom, čiji su radnici štrajkom prijetili uoči turističke sezone.

Uljanik   FOTO:Cropix
Piše: Media Servis

"Imam strpljenja, ali moje strpljenje je pri kraju. Imam doma jako puno financijskih problema", izjavio je ovog ljeta jedan od radnika pulskog Uljanika. Priča je to jednog od radnika pulskog Uljanika koja traje od ljeta. Kašnjenje plaće, štrajkovi, pregovori s Vladom. Kuhalo je mjesecima i u riječkom 3. maju, škveru koji je dio Uljanik Grupe. Od prvog dana objašnjavali su što im je najveći problem.

"Pat pozicija ili talačka kriza, kako ja to volim reći u 3. maju. On je još uvijek ovisno društvo od strane Uljanik d.d.- a, iako je sam predsjednik uprave Rosanda rekao da će izdvojiti 3. maj prije programa restrukturiranja", izjavio je sindikalist Juraj Šoljić. Među radnicima nepopularni Rosanda dao je ostavku, ali radnici 3. maja nisu dobili ono što traže: odvajanje od Uljanika, koji su spašavali zajmovima i tako ugrozili sebe. A nestrpljivi su bili radnici u Puli da im se zajamči plaća i plan za spas škvera.

"Više nikome ne vjerujemo dok se to ne dogodi. Već smo puno puta izigrani", izjavio je sindikalist Boris Cerovac. Izigrani, krenuli su u novi štrajk, sve tanje živce pokazivao je resorni ministar Darko Horvat, koji se u jednome trenutku upustio i u verbalni obračun sa sindikalistom Cerovcem.

"Koji vrlo sretno, spretno i kao pravi profesionalni političar, krivnju i lopticu iz Pule seli u Zagreb. Takve nesmotrene izjave sindikalnog čelnika više štete radnicima nego ikome drugome. Ovaj štrajk se po meni nije trebao dogoditi", izjavio je ministar gospodarstva Darko Horvat. Sa štrajkom ili bez štrajka, strepnja i dalje vlada pulskim brodogradilištem, koje u godini za nama nije bilo jedina goruća kompanija kojom se Vlada bavila. Sindikat kabinskog osoblja nacionalnog avioprijevoznika Croatia Airlinesa štrajkom je prijetio uoči turističke sezone, tražeći bolje uvjete i novi kolektivni ugovor.

"Nisu vođeni pravi pregovori u kojima smo se mogli dotaknuti nekih zajedničkih točaka", izjavila je Ivana Lojo iz Sindikata kabinskog osoblja. Kao i u slučaju Uljanika, ni ovdje resorni ministar, ovaj put Oleg Butković, nije imao strpljenja za štrajkaše.

"Jedan jako loš potez za Croatia Airlines. Svi smo u turističkoj sezoni, a njima je devet posto veći promet nego lani. A štrajk bi bio takav poslovni potez da ne znam kako bi se Croatia Airlines od njega oporavio", istaknuo je ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković. Na oporavak čeka i kutinska Petrokemija. Još u veljači na to je upozorio ministar Goran Marić.

"Koliko Petrokemija još može izdržati ovako bez kapitala? Ne dugo. Što to znači dugo - tjedni? Nisu tjedni, ali mjeseci", izjavio je ministar državne imovine Goran Marić. Petrokemiji se, srećom, dogodila dokapitalizacija, reagirali su Prvo plinarsko društvo i INA. Kao najveća omča oko vrata, Vladi u godini za nama ostaje - pulski Uljanik.