Razno

HRABRA SPISATELJICA

Martina Mlinarević Sopta pokazala kako izgleda nakon mastektomije

Spisateljica iz Bosne i Hercegovine je prije više od godinu dana saznala da boluje od raka dojke,a od početka svoje borbe otvoreno o tome govori u javnosti.

Martina Mlinarević Sopta   FOTO:facebook.com/Martina-Mlinarević-Sopta
Piše: Republika.eu/Gracija.ba

 Tijekom liječenja joj je odstranjena lijeva dojka, a hrabra Martina Mlinarević Sopta je otišla i korak dalje te je za novi broj BiH časopisa Gracija skinula majicu i pokazala kako žena izgleda nakon mastektomije.

"Ova naslovnica jer smo bombardirani savršenstvima bez mane na svakom koraku, jer živimo u fotošopiranim životima, jer nam djeca odrastaju u izvrnutom sistemu vrijednosti gdje su 'guzice i sise' starleta i turbofolkerki samo ono što se pika, živimo u pomračenoj kardašijanizaciji uma, provučeni kroz 'deset voda' instagram filtera. U takvom svijetu željela sam pokazati - evo, imam 35 godina i ostala sam bez dojke. Iz čista mira, sasvim zdrava, bez najave, dobila sam dijagnozu karcinoma i izgubila dojku. I šta sam sad ja u tom svijetu? Žlibina, kako volim karakterizirati umnu zaostalost palanke i licemjerstvo mahale, pobrinula se da i to saznam - kod nas takve žene zovu nakazama. Uredu, evo ja sam nakaza i kao takva ti pokazujem da to sutra možeš biti ti", poručila je Mlinarević.