Ostalo

MORH

Nas jedino zanima da dobijemo one avione koji su odabrani po ponuđenoj cijeni

Američki Kongres odobrio je izraelsku prodaju zrakoplova F 16 Hrvatskoj, no u originalnom izdanju u vrijednosti od 135 milijuna dolara. Kupnjom nakon izraelskih preinaka po višoj cijeni bavi se drugi postupak kroz izravne pregovre SAD-a i Izralea, a ti pregovori još uvijek traju.

F16   FOTO:pixabay
Piše: Media Servis

 ''Hrvatska tu nije strana u postupku i SAD je dužan izvijestiti samo Državu Izrael koja je to odobrenje i tražila. Taj postupak je u tijeku. Hrvatsku jedino zanima da dobije one avione koji su odabrani prema konfiguraciji u odabranoj ponudi i to po ponuđenoj cijeni", izvjestili su nas iz MORH-a.

Portal Axios, koji je prvi objavio da SAD blokira prodaju borbenih zrakoplova Hrvatskoj, ovog puta piše da je američki ministar obrane James Mattis odbio zahtjev izraelskog premijera da se Hrvatskoj isporuče F16 i da upravo on inzistira na vraćanje aviona u originalno stanje. Ponovno se pozivaju na neimenovane dužnosnike, koji ističu da Izraelu neće prestati ništa drugo nego da se ispriča Hrvatskoj zbog propalog ugovora.