Crna kronika

POZNATI DETALJI STRAVIČNOG POKUŠAJA UBOJSTVA

81-godišnjak u Koritni suprugu pokušao ubiti električnom pilom za drva!

Zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela pokušaja ubojstva Policijska uprava osječko-baranjska podnijela je Županijskom državnom odvjetništvu u Osijeku kaznenu prijavu protiv hrvatskog državljanina (1937.)

Ilustracija   FOTO:Pixabay
Piše: Republika.eu

Kako navode iz ŽDO Osijek, postoji osnovana sumnja da je osumnjičenik 23. prosinca 2018. oko 11,30 sati, u obiteljskoj kući u Koritni, u nakani da liši života svoju suprugu (1948.), iz kupaonice uzeo električnu pilu za rezanje drva koju je produžnim električnim kablom priključio na utičnicu i električnu mrežu, a potom ušao u spavaću sobu u kojoj je njegova supruga ležala na krevetu te nakon što je zaključao vrata sobe motornom pilom ju porezao u predjelu glave i obje ruke nanijevši joj pritom više ozljeda (rezne rane u predjelu glave, višestruke frakture desne šake i rane na petom prstu lijeve šake) odnosno teške i po život opasne ozljede. 

U dovršenju djela nije uspio jer ga je u tome spriječio sin oštećenice koji je udarcima nogom nasilno otvorio vrata spavaće sobe te mu iz ruku oduzeo električnu motornu pilu.

Osumnjičenik je ispitan u državnom odvjetništvu, a sucu istrage Županijskog suda u Osijeku predloženo je određivanje istražnog zatvora protiv njega zbog opasnosti od ometanja istrage i opasnosti od dovršenja djela.