Požeško-slavonska

NAGLO MU POZLILO

Umro nekadašnji požeški župan i zastupnik u Hrvatskom saboru Anto Bagarić

Potpuno iznenada danas 18. prosinca umro je nekadašnji požeško-slavonski župan i zastupnik u Hrvatskom saboru dipl. ing. geodezije Anto Bagarić.

Anto Bagarić   FOTO:pozega.eu
Piše: Republika.eu / požega.eu

Kako doznaje požega.eu, pozlilo mu je oko 14 sati, vozilom Hitne medicinske pomoći dopremljen je iz svoga doma u požeškoj Ulici Sv. Duha u Opću županijsku bolnicu, gdje je unatoč pokušajima liječnika i reanimacije preminuo.

Rođen je 10. rujna 1954. u Bilom Potoku (Kupres, Bosna i Hercegovina). Završio je Geodetski fakultet u Zagrebu (VSS – dipl. ing. geodezije).

Do demokratskih izbora 1990. godine Anto Bagarić radio je u ondašnjem Uredu za geodetske poslove i katastar, a bio je predsjednik sindikalne podružnice u tadašnjoj općinskoj upravi Požege.

Nakon demokratskih promjena 1990. godine izabran je za predsjednika Izvršnog vijeća općine Požega, a početkom Domovinskog rata obnašao je dužnost predsjednika Kriznog štaba koji je organizirao obranu njegovog kraja te cjelokupan život stanovništva u ratnim okolnostima.

Obnovom Požeško-slavonske županije izabran je za župana i tu je dužnost obavljao do promjene vlasti u županiji nakon poznate afere s tvrtkom Kamen Ingrad. Ranije je na listi HDZ-a izabran za zastupnika u hrvatskom saboru, no taj mandat nije aktivirao.

Obavljao je niz dužnosti u Hrvatskoj demokratskoj zajednici pa je bio na čelu Županijskog odbora i član više tijela središnjice te stranke. Unazad nekoliko godina povukao se iz političkog života otišavši u mirovinu.

Vrijeme pogreba Ante Bagarića biti će u četvrtak, 20. prosinca u 13:30 u Požegi.