Osječko-baranjska

POPULARIZACIJA TEHNIČKE ZNANOSTI

Završio 1. osječki Tehnicoolum – organizatori oduševljeni

Na osječkom Pampasu završio je dvodnevni Sajam tehničke kulture Tehnicoolum, kojega je po prvi puta organizirao Osječki sajam u suradnji sa Zajednicama tehničke kulture grada Osijeka i Osječko-baranjske županije, a u cilju popularizacije tehničke kulture i znanosti STEM područja kod djece i mladih. Dojmovi organizatora i više su nego zadovoljavajući.

Završio 1. osječki Tehnicoolum   FOTO:STV
Piše: Republika.eu / STV

I danas na osječkom Tehnicoolumu brojne radionice. Robotika, modelarstvo, informatika, maketarstvo, dronovi, 3D printanje.

Odlična prilika za sve školarce, kako na zabavan, a koristan način provesti subotnji dan. Zanimljivo je bilo svugdje podjednako, a najglasnije na izradi božićnih motiva.

Punim pogotkom pokazao se i dolazak osječkih studenata elektrotehnike, koji su na sajmu predstavili svoje inovacije.

Na sajmu bili su i članovi osječkog Društva za podvodne aktivnosti Mursa, čija je oprema privukla veliku pozornost djece i mladih.

Ovo je prvi sajam tehničke kulture u Osijeku, a s dojmovima organizatori i više su nego zadovoljni.

S ovim sajmom ujedno je završila i ovogodišnja sajamska sezona u Osijeku. U proljeće sljedeće godine sve opet kreće Proljetnim sajmom, a organizatori najavljuju i novitete. U planu je nova sajamska manifestacija – sajam franšiza.