Osječko-baranjska

''VLAKOM NA ADVENT''

Do 6. siječnja u Osijek vlakom s popustom

"Vlakom na Advent u Osijeku" nova je akcija Turističke zajednice grada Osijeka i HŽ putničkog prijevoza. Sve do 6. siječnja iduće godine putnici koji stignu vlakom u Osijek s udaljenosti veće od 25 kilometara mogu ostvariti popust od 40% na kartu, ali i hranu i smještaj u Osijeku. Naravno, ukoliko su spremni putovati vlakom u Hrvatskoj.

Od danas do 6. siječnja u Osijek vlakom s popustom   FOTO:STV
Piše: Republika.eu / STV

Po dolasku u Osijek, turisti svoju povratnu kartu trebaju ovjeriti ili odmah na kolodvoru ili u Uredu Turističke zajednice gdje će na nju dobiti žig. S takvom kartom ostvaruju dodatne popuste kod pružatelja ponude smještaja, ali i ugostitelja.

"Uz tih početnih 40% popusta na povratne karte, tom kartom koja u tom slučaju vrijedi kao vaučer, putnici u osječkim hotelima, pansionima, hostelima i apartmanima mogu ostvariti još dodatnih minimalnih 20% popusta, samo trebaju pokazati tu svoju prijevoznu kartu", kaže stručni suradnik u Uredu TZ grada Osijeka Mislav Pavošević.

I kulturne ustanove pozvane su uključiti se i ponuditi popuste, dodaje Pavošević, a ova akcija vrijedi do 6. siječnja.

"Zamolit ćemo sve posjetitelje koji dođu u naš ured da ispune i kratki upitnik o tome kako su se ovdje kod nas proveli, a zauzvrat ćemo ih stimulirati jednim malim slatkim zalogajem osječkog Kandita", rekao je direktor Ureda TZ grada Osijeka Saša Uranjek.

Dogovara se i vikend akcija kojom bi vlakovi u Osijek stizali vagonima opremljenima prostorom za bicikle, a kako bi se u grad privukli cikloturisti. Karta za prijevoz bicikla je 15 kuna. No, postavlja se pitanje tko je u Hrvatskoj danas spreman uputiti se na višesatno putovanje primjerice iz Zagreba u Osijek vlakom, a putovanje se zbog dotrajalosti pruga produžuje, zbog usporavanja vlakom. Inače, od nedjelje 9. prosinca na snagu stupa novi vozni red HŽ-a koji ne donosi nikakva poboljšanja.

"Nekih velikih promjena nema, Kako je bilo ove godine, tako će biti i iduće godine. Radovi na pruzi kod Križevaca traju i trajat će još godinu-dvije, to nas ograničava, no mi smo HŽ putnički prijevoz i na to ne možemo utjecati. Svi vlakovi koji voze sada, ostaju i dalje", kaže zamjenik šefa Regionalne jedinice HŽ putnički prijevoz Ivan Grgić.

Unatoč svemu, Osijek ima vrlo dobre turističke pokazatelje – prošle godina bila je rekordna sa 103 tisuće noćenja u gradu. Ta brojka ove godine dosegnuta je već u studenom.