Politika

BRANKO BAČIĆ

'Lijenost im ne daje pravo da optužuju vladajuće za nedemokratske postupke'

Hrvatski sabor demokratski je i u skladu s Poslovnikom odlučio o objedinjenoj raspravi o 33 točke koje se odnose na Državni inspektorat, komentirao je šef Kluba zastupnika HDZ-a Branko Bačić jutrošnji kaos u sabornici.

B Bačić   FOTO: Goran Mehkek / CROPIX
Piše: Media Servis

 Podsjetio je da je Odbor za zakonodavstvo jednoglasno, uz sudjelovanje oporbe, odlučio o objedinjenoj raspravi.

"To što oporba ne dolazi na zasjedanje, što je jutros u sabornici bila samo nekolicina njih, ne daje im pravo da optužuju vladajuće da provode nedemokratske postupke u sabornici, i to samo zbog svoje lijenosti ili izočnosti sa sjednica Sabora."

Komentirao je i oporbene tvrdnje da HDZ-ovca Andriju Mikulića, trenutnog predsjednika zagrebačke Gradske skupštine, čeka pozicija glavnog državnog inspektora.

"Ne znam tko će biti glavni državni inspektor. Zakon će stupiti na snagu 1. travnja iduće godine, a do tada će se morati donijeti još neki zakoni koji će omogućiti početak rada samog Državnog inspektorata. Pri imenovanju čelne osobe postupat će se kako je zakonom predviđeno. Razmišlja se o osobi koja će biti predložena za državnog inspektora, ali ni na jednom stranačkom tijelu nije donsesena nikakva odluka, niti smo o tome raspravljali da bi se već za nekoga točno znalo."