Osječko-baranjska

TEHNICOOLOUM

Osječki osnovnoškolci dobivaju sajam tehničke kulture

Osijek dobiva prvi sajam tehničke kulture za djecu i mlade – Tehnicooloum. Radionice odelarstva, robotike, programiranja i informatičke i elektronička opreme, tehničke naprave i inovativni uređaji samo su dio novog sajma na osječkom Pampasu, a organizatori očekuju i više tisuća osječkih osnovnoškolaca. Sajam vrata otvara 7. prosinca.

Osječki osnovnoškolci dobivaju sajam tehničke kulture   FOTO:Osječki osnovnoškolci dobivaju sajam tehničke kult
Piše: Republika.eu / STV

Nastava tehničke kulture sastoji se od tek jednog sata tjedno – to jednostavno nije dovoljno, pa je Dom tehnike u Osijeku, i zimi i ljeti, uvijek pun kreativnih mališana, ljubitelja informatike, programiranja i tehnologije općenito, čulo se na predstavljanju programa prvog sajma tehničke kulture u Osijeku. Manifestacija donosi predavanja, radionice i događanja za djecu, mlade, ali i one nešto starije zaljubljenike u tehniku.

"Zamislili smo tako da prikažemo dvadesetak radionica koje su djeci zanimljive modernih 3D printanja, 3D olovke, dronovi, elektrotehnika nešto što oni praktički zbog nedostatka satnice u školi nisu u mogućnosti da se time bave evo to ćemo pružiti našim malim sugrađanima", rekao je predsjednik Zajednice tehničke kulture grada Osijeka Antun Šikić.

Ali i nešto starijima, svi su pozvani sudjelovati na kreativnim i inovatvnim događanjima koji spremaju zajednica tehničke kulture grada i županije te sam grad.

"Odluka uprave je ove godine da Osječki sajam osim tri velike manfiestacije koje imamo iz naše master serije, da idemo u organizaciju manjih sajamskih priredbi. Biti će okrenute budućnosti, biti će okrenute novim tehnologijama, biti će okrenute korištenju pameti nas i naše djece da se na neki način djeci otvori prozor u svijet", ističe direktor Osječkog sajma Alen Vukašinović.

Svi posjetitelji sajma na radionicama će izrađivati razne naprave i rukotvorine koje će moći ponjeti kući. Sajam traje u petak i subotu, 7. i 8. prosinca od 10 do 18 sati, a u dogovoru sa ravnateljima gradskih osnovnih škola mališani će već od petka nastavu imati upravo na Pampasu.