Osječko-baranjska

''NE PODUZME LI SE NIŠTA, KRIVNJA IDE NA TERET SVIH''

Otvorenim pismom Osječanin traži rješavanje opasnog prometa u Strossmayerovoj ulici

Kao i u svim većim gradovima i u Osijeku je situaciju u prometu, pogotovo u vrijeme najvećih gužvi sve kaotičnija. Bahati vozači koji se ne pridržavaju prometnih pravila te ugrožavaju vlastite i živote drugih sudionika u prometu u osječkoj Strosmayerovoj ulici potaknuli su jednog građanina da otvorenim pismom zatraži hitne poteze nadležnih.

Ilustracija   FOTO:Pixabay
Piše: Republika.eu / STV

U otvorenom pismu koje potpisuje Osječanin Ronald Pichler stoji kako građani Osijeka već godinama upozoravaju na opasni promet u osječkoj Strossmayerovoj ulici, s tendencijom povećanja broja prometnih nesreća. Dodaje i kako nitko od nadležnih službi nije reagirao i poduzeo potrebne mjere kako bi se smanjio broj prometnih nesreća koje nastaju većinom zbog nepoštivanja prometnih propisa, te kako sadašnje mjere i signalizacija očito nisu dovoljni. Upozorava i kako se u blizini ove ulice nalazi i nekoliko vrtića i škola.

U svojem pismu Pichler tvrdi i kako su oduzimanje prava prednosti prolaza, prolazak kroz crveno, nepoštivanje prometnih znakova te prevelika brzina u Strossmayerovoj te okolnim ulicama postali normalna stvar.

Dodaje i kako se prometne nesreće i bahato ponašanje dijela vozača nikada neće moći u potpunosti spriječiti, te kako je cilj opasnost svesti na najmanju moguću mjeru. Predlaže postavljanje dodatnih kamera za snimanje brzine, ali i smanjenje dozvoljene brzine na 50 kilometara na sat u Strossmayerovoj ulici. Smatra kako će se tako disciplinirati opasni i bahati vozači koji ulicom jure i do 100 kilometara na sat osim pred kamerom. Predlaže i gradnju bar dva kružna toka na najkritičnijim raskrižjima.

Ne poduzme li se ništa, tvrdi Pichler neizravna krivnja ide na teret svih kojima je uputio otvoreno pismo, što, smatra daje lošu sliku i poruku sigurnosti građana vezano za promet u Osijeku.

Predlaže i sastanak svih nadležnih kako bi se razmotrila ova velika problematika, donijeli zaključci i predložena rješenja te krenulo u realizaciju istih na zadovoljstvo građana Osijeka. Moguće je organizirati i referendum građana dviju gradskih četvrti - Gornji grad i Retfala po tom pitanju ako drugačije ne ide jer sigurnost građana je na prvom mjestu i po Ustavu RH, zaključuje se u otvorenom pismu koje je poslano predstavnicima gradskih četvrti, Policijskoj upravi, Gradskoj upravi te medijima.