Crna kronika

PROCEDURA

Todorić bi već ovaj tjedan mogao izaći iz Remetinca

Bivši šef Agrokora Ivica Todorić sinoć je oko 22 sata doveden u istražni zatvor Remetinec gdje je proveo noć. Slijedi ispitivanje pred istražnim sucemo. Odvjetnik njegova sina Fran Olujić objasnio je za Media servis kako je trebala teći procedura dolaskom Todorića u Remetinec.

Remetinec   FOTO:Srdjan Vrancic / CROPIX
Piše: Media Servis

 "Pretpostavljam da je bilo uobičajeno, da je u Remetincu prošao proceduru kakvu inače prolaze ljudi kojima je određen istražni zatvor. Da je upoznat sa svojim pravima, da mu je predano rješenje o provođenju istrage i rješenje o određivanju istražnog zatvora", rekao nam je Olujić.

Iako se očekuje, još nema službene potvrde da bi se bivši šef Agrokora danas trebao naći pred istražnim sucem.

"Ta radnja treba biti provedena u kratkom roku. Hoće li to biti tijekom današnjeg ili sutrašnjeg dana, to ovisi o Županisjkom državnom odvjetništvu u Zagrebu", rekao je Olujić.

U ovom trenutku se ne zna ni hoće li biti sudskog procesa, jer je proces tek u fazi istrage. No Olujić kaže, ako do njega dođe sigurno će dugo potrajati.

"Ne znamo ni hoće li doći do ootuženja, ni tko bi sve bio obuhvaćen optužnicom. Prema dosadašnjem iskustvu i praksi možemo pretpostaviti da, ako bi došlo do optužnice, faza samo glavne rasprave sigurno bi mogla potrajala nekoliko godina", ističe odvjetnik Olujić.

Tdorić je najavio žalbu na odluku o pritvoru. Ako mu sud to uvaži, mogao bi se braniti sa slobode. Pitali smo Olujića kakve su šanse i kad očekuje da bi Todorić mogao biti na slobodi.

"Mislim da ima realne šanse za to. Ako je istinita informacija koju je jučer dao predsjednik Županijskog suda da je DORH odustao od ispitvanja jednog ili dva svjedoka, to znači da u ovom trenutku protiv njega ne postoji razlog za određivanje istražnog zatvora i da bi on možda već ovaj tjedan mogao izaći iz Remetinca", rekao nam je Olujić.

Podsjetimo, u aferi Agrokor ukupno je 15 osumnjičenih, a samo je Todoriću određen istražni zatvor. Budući da je bio u bijegu u Londonu, žalbu na odluku o pritvoru sud nije ni razmotrio. A Todorić je osumnjičen da je iz Agrokora izvukao više od milijarde kuna.