Osječko-baranjska

SAGA SE NASTAVLJA

I dalje ne znamo tko će i s kakvim programom organizirati Advent u Osijeku

Nastavlja se saga oko organizacije Adventa u Osijeku. Iako smo zakoračili u mjesec studeni i dalje nije poznato gdje će se on održati, kako će izgledati, što će nuditi te tko će ga uopće organizirati. Turistička zajednica grada Osijeka objavila je novi javni poziv ovog puta za iskaz interesa za suorganizaciju ovogodišnjeg programa. Lokacija nije zadana, a zainteresiranima je dano samo tjedan dana da osmisle koncept ove jedne od najvećih i najvažnijih manifestacija u gradu te da i osiguraju njezinu provedbu.

Prošlogodišnji Advent u Osijeku   FOTO:Republika.eu
Piše: Republika.eu / STV

Kako stoji u pozivu, ponuditelji suorganizacije programa mogu biti trgovačka društva, obrti, udruge građana i javne institucije. Turistička zajednica i Grad Osijek kao nositelj manifestacije odabrat će i podržati suorganizatore koji predlože cjeloviti program na odabranoj lokaciji, koji ponude i jamče trajanje ponude minimalno od 6. do 23. prosinca te radno vrijeme od minimalno 17 do 22 sata. Umjesto jedne velike manifestacije, moguće je odabrati nekoliko manjih cjelovitih programskih cjelina, do maksimalno 6 mikrolokacija. 

A za potrebe organizacije, Grad Osijek i Turistička zajednica osigurat će dozvolu za korištenje prostora, struju za prijavljeni broj kućica, 12 kućica i isto toliko štandova, a u slučaju 6 lokacija dvije na svakoj, pojačano čišćenje i odvoz otpada, subvenciju od 90.000 kn bruto za programske troškove, pomoć u organizaciji i provedbi programa koji uključuje gradske institucije, marketinšku podršku i promociju. Za one koji ne uđu u TOP 6, a zadovoljavaju navedene uvjete, bit će osiguran prostor i marketinška potpora.

Javni poziv otvoren je do srijede, nakon čega će komisija u 5 dana razmotriti ponude.

I sve bi to možda i bilo dobro da nas ne dijeli manje od mjesec dana do početka adventskog razdoblja. Pa se samo po sebi nameće pitanje koliko se uopće nešto kvalitetno može napraviti u tako malo vremena i tko je spreman na sebe preuzeti takvu odgovornost?

Sudeći po tome kako se i kada pristupilo organizaciji Adventa teško možemo očekivati neku blagdansku čaroliju.