Gospodarstvo

ŠTRAJKAŠKI ODBOR PRIJETI

Ne bude li plaće za rujan do četvrtka, kažu da "se neće nikome svidjeti ono što će raditi"

Predsjednik Štrajkaškog odbora u pulskom Uljaniku i čelnik Jadranskog sindikata Boris Cerovac najavio je u ponedjeljak da će radnici, ukoliko u sljedeća dva dana ne budu poznata rješenja za isplatu rujanske plaće, "puno rigoroznije" krenuti u štrajk, a za tjedan dana kreću i u Zagreb.

Nova uprava Uljanika   FOTO:Cropix
Piše: Media Servis

"Više nemamo vremena. Ako u iduća dva dana ne bude rješenja, Štrajkaški odbor je odnio odluku da se puno rigoroznije ide u štrajk. Nikome se neće svidjeti to što ćemo raditi", izjavio je Cerovac i dodao da od četvrtka, ukoliko se ne pronađe rješenje za isplatu plaće, niti jedan kooperant u pulskom brodogradilištu neće raditi.

 "Kako stvari stoje, ponovno ćemo izaći na ulice, a u ponedjeljak krećemo u Zagreb. Ukratko - nećemo mirovati", poručio je Cerovac. Potvrdio je da se Uprava Uljanika u ponedjeljak sastala s konzultantima oko programa restrukturiranja, koji bi za desetak dana nova Uprava trebala predati Ministarstvu gospodarstva.

 Negativno je odgovorio na pitanje jesu li i predstavnici sindikata pozvani u utorak na sastanak kod ministra gospodarstva Darka Horvata. "Ponovno se poigravaju s nama, kao da mi i Uprava nismo jedno tijelo i ne djelujemo s istim ciljem. Nije mi jasno zašto se tako ponašaju prema sindikatima", naglasio je.

 Inače, ministar Horvat u ponedjeljak je izjavio da država neće pošto-poto pokloniti partnerima brodogradilišta u Puli i Rijeci samo zato jer se te kompanije sada nalaze u poslovnim teškoćama, te je za utorak najavio sastanak s novom Upravom Uljanik grupe.

 Računi pulskog Uljanika i dalje su blokirani, plaće za rujan nema, a radnici štrajkaju na radnim mjestima.