Politika

ĐAPIĆ PORUČIO

"Hrvatska nema postavljenu strategiju oko problema koji trese cijelu Europsku uniju"

Hrvatska politika uopće nema postavljenu čvrstu strategiju oko problema koji objektivno trese cijelu Europsku uniju, kazao je ispred stranke DESNO Anto Đapić govoreći o migranstkoj krizi. Kritizirao je i mjeru Osposobljavanje na radnom mjestu s naglaskom na uključivanje migrantske populacije, te prijedlog izmjena Zakona o državljanstvu.

Anto Đapić   FOTO:STV
Piše: Republika.eu / STV

Svjedoci smo još jednog fingiranog ili prenapuhanog sukoba između Pantovčaka i Banskih dvora vezano za odnos prema takozvanoj Marakeškoj deklaraciji. Smatram kako će dosadašnji rad Hrvatske vrlo brzo biti nedostatan za probleme u kojima se već nalazimo, kazao je Anto Đapić, te je upozorio na, kako kaže, benevolentnost hrvatske politike prema stanju u Bosni i Hercegovini.

"Činjenica da 200 migranata dnevno ulazi iz Republike Srbije preko Republike Srpske lagano ulazi u Fereaciju Bosne i Hercegovine pravi par excellence sigurnosni problem kako za Hrvate u Bosni i Hercegovini tako i za Republiku Hrvatsku. Gotovo je nevjerojatna ta benevolentnost da umjesto da budu sve naše snage političke, medijske, sigurnosne na stražnjim nogama, da se pripremimo za ono što nas očekuje mi imamo neshvatljive eskapade i poruke visokih državnih službenika", rekao je Anto Đapić, predsjednik DESNO.

Želim poručiti Andreju Plenkoviću i Kolindi Grabar Kitarović da je vrag odnio šalu i da je potrebno pred svoj narod izaći s jasnim i sigurnim stavovima koji će ohrabriti Hrvate, ali i obeshrabriti one koji planiraju nasrnuti na naš životni prostor, kako u Hrvatskoj, tako i na Hrvate u Bosni i Hercegovini, kazao je Đapić.

"A ono što graniči s tragikomedijom u Hrvatskoj, to moram naglasit, to je ovih dana predstavljanje mjere za osposobljavanje na radnom mjestu, citiram, za migrante prema kojoj bi svaki migrant od sada imao pravo na mjesečnu naknadu od 2752 kune uz plaćene troškove prijevoza, osiguranje pri hzzo-u i doprinos o zaštiti o radu", kaže Đapić.

Iako se ova mjera navodno donosi pod izlikom nedostatka radnika u Hrvatskoj, više je nego očito da je to pripremanje terena za masovno prihvaćanje migranata po nalogu Europske unije, kaže Đapić. Još je dramatičniji problem taj da je Vlada putem MUP-a pustila u proces javne rasprave izmjene Zakona o državljanstvu, nastavio je.