Osječko-baranjska

DUH OSAMDESETIH

Osječki Korzo ponovo oživio nekadašnjim sjajem

Osječki Korzo ponovno se vratio u osamdesete i još jednog petka bio okupljanje brojnih Osječana - na nekoliko sati mnogi su se vratili u neka bolja stara vremena, naletili na stare, bliže i dalje prijatelje i poznanike, baš kao i nekad. I ovoga puta Osječani su se sami, bez ikakve vanjske potpore, organizirali i Korzo ponovno pretvorili u najživlje mjesto u gradu.

Osječki Korzo ponovo oživio nekadašnjim sjajem   FOTO:STV
Piše: Republika.eu / STV

Premda u ipak nešto manjem broju, Osječani su se ponovo, putem društvenih mreža dogovorili i pojavili na točno zakazanom mjestu – svom Korzu. 

Inicijativu druženju ponovno su poveli inicijatori Facebook grupe "Osječki korzo", koja broji više od 6 članova, a  gdje se svakodnevno druže kao virtualni članovi zajednice. 

A sada su to, učinili i uživo. Neubičajeno visoke temperature u večernjim satima na ulicu su izmamile sve stalne, prijašnje i nove posjetitelje osječkog Korza, a kao i nekad, najživlje je bilo kod nekadašnje Rome. Mnoge su razveselili i obližnji kokičari i vruće kestenje pa su osim priča razmijenjivale i slatki jesenski plodovi. 

Osječki Korzo još jednom oživio je duh osamdesetih – neka ljepša i bezbrižnija vremena u gradu na Dravu.