Osječko-baranjska

TOPLO I SUNČANO VRIJEME PRIVUKLO TISUĆE GOSTIJU

Od biserja do sjekira – osječki Sajam antikviteta za svakog nudi ponešto

Neuobičajeno lijepo i toplo vrijeme prve je subote u studenom na Sajam antikviteta u Tvrđi privuklo tisuće Osječana i ostalih gostiju, ljubitelja starina i kolekcionara. Osim predmeta iz nekih prošlih stoljeća mogle su se pronaći i zanimljive rukotvorine, umjetnička djela, i još mnogo toga. Osim ljubitelja starina, bilo je tu i prolaznika željnih druženja i ponajviše slavonskih delicija sa već tradicionalnog gastro - sajma.

Od biserja do sjekira – osječki Sajam antikviteta za svakog nudi ponešto   FOTO:STV
Piše: Republika.eu / STV

Antiktni namještaj, odjeća, porculan, knjige, ploče , ordenje i satovi – samo je dio onoga što se sve moglo vidjeti na sajmu. Za svakog ponešto.

Brojni kolekcionari na sajmu su od ranog jutra- raspituju se, pretražuju, cjenkaju, dopunjavaju svoje bogate zbirke.

A mnogih upravo nevjerojatnih stvari može se naći svake prve subote u Tvrđi. Izlagači zadovoljno trljaju ruke – građani kupuju porculan, nakit, a nađe se tu i neobičnih zahtjeva, kažu.

U šetnji i razgledavanju sreli smo ministra pravosuđa Dražena Bošnjakovića. Kupio je nekoliko tradicionalnih suvenira, i kad god se nađe u Osijeku ne propušta posjet sajmu i Tvrđi.

"Ima puno lijepih eksponata, to nas vraća u stara vremena kada smo te predmete koristili kada nije bilo svega ovog modernog tako da ja to volim", rekao je ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković.

A vole i Osječani koji se svom sajmu iznova vraćaju. A što cijene i kolekcionari koji svake prve subote u mjesecu za sve ljubitelje starina prirpeme nešto novo i posebno.