Gost komentator

KOMENTAR TJEDNA ANTONIJE TOMASOVIĆ

Svijeće za mrtve, a kako nam je, mogli bi ih paliti i za žive!

Knjiga Martine Dalić "AGROKOR: Slom ortačkog kapitalizma" predstavljena je proteklog tjedna, a uz ostalo, Dalićka je rekla da je sigurna kako je u cijelom procesu bilo nedorečenosti i grešaka te da je takav realan gospodarski život. Kazala je i kako su se odluke donosile u ekstremnim uvjetima ali i da nije bilo korupcije. Kazala je i kako su savjetnici plaćeni novcem vjerovnika.

Svijeće za mrtve   FOTO:Goran Mehkek / CROPIX
Piše: Antonija Tomasović

Dodala je i kako je ovo knjiga i o tome da hrvatska Vlada može reagirati na vrijeme i osmisliti rješenje, te da ona u uspjeh tog procesa nikada nije sumnjala.

E sad još čekamo i povratak Todorića u Hrvatsku pa da čujemo i što će nam on napričati, vjerojatno ni kada je on u pitanju nije bilo korupcije i sve je radio u najboljoj namjeri.

I tako će vjerojatno ispasti kako su i Vlada i Todorić učinili sve da blagajnica još uvijek može sanjati kako će s plaćom nešto jačom od 3 tisuće kuna jednom ipak otići na more. Učinila je Vlada sve da Agrokor opstane, i sve je to lijepo, no čini se opet su zaboravili da Agrokor nije propao sam od sebe: Da Todorić sam nije mogao uništiti tvrtku koliko god se trudio. Netko mu je  u tome itekako morao pomoći i ništa se nije dogodilo preko noći, trajalo je i trajalo to rušenje a da nitko nije reagirao. I na kraju imamo samo velike spasitelje, koji su učinili baš sve da se Agrokor spasi, jedino eto više nije hrvatski, već u većinskom vlasništvu stranaca, ali to očito nikome nije važno jer valjda nam je povijesno naslijeđe da nam je sasvim normalno biti pod tuđinskom čizmom.

A čuli smo proteklog tjedna i predsjednika SDP-a Davora Bernardića  koji je upozorio na projekt mirovinske reforme.

"Vlada svojim prijedlogom želi da građani rade duže, primaju manje i u mirovini žive još teže. To je nedopustivo i mi to ne možemo prihvatiti. Naš je zadatak da upozorimo da se ovim prijedlogom Vlade umirovljenike isključivo smatra izdatkom i troškom. Ovim prijedlogom Vlade smanjit će se mirovina sadašnjim i budućim umirovljenicima» - kazao je Bernardić.

Obrušio se  i na vladajuće za koje je kazao da su bezočno spremni lagati i farbati građane ove zemlje i pljačkati ih  I nije baš puno ni pogriješio samo nas zanima što bi SDP učinio. Jer priliku su imali i ne sjećamo se baš nekakvih maestralnih uspjeha.

Pa samog Bernardića pola vlastite stranke ne želi za predsjednika što njemu čini se nimalo ne smeta, te nastavlja dalje. Uz to sve veći je broj onih koji odlaze. Najaktualnija je trenutačno dugogodišnja SDP-ovka Milanka Opačić koja je prešla u saborski Klub Bandićeve stranke.

A ovaj najnoviji primjer govori dovoljno sam za sebe, da velika većina političara radi samo ono što je dobro za njih, za njihov deblji džep i mekaniju fotelja, a na ideologije s kojima su kao ušli u politiku jako brzo zaboravljaju kao i to da bi ovdje trebali biti zbog dobrobiti naroda a ne svoje vlastite. 

Obilježili smo proteklog tjedna blagdan Svih svetih i prisjetili se onih koje smo voljeli, a koji više nisu s nama. Tradicionalno zapalili smo im svijeće i položili cvijeća.

Neka im je laka zemlja!