Osječko-baranjska

ŽUPAN OBIŠAO RADOVE

Laslovo postalo veliko gradilište

Laslovo pretvoreno je veliko gradilište. Obnavljaju se dotrajale ceste, a prethodno je mjesto dobilo i novo igralište. Riječ je o komunalnim i infrastrukuralnim projektima u iznosu od više milijuna kuna.

Laslovo postalo veliko gradilište   FOTO:STV
Piše: Republika.eu / STV

Radovi u Vinogradskoj ulici trajati će do kraja ovog mjeseca kada će stanari ove laslovačke ulice napokon dobiti novoobnovljenu cestu. U rekonstrukciju nekadašnje granitne ceste uloženo je oko 500 000 kuna općinskih sredstava i Ministarstva graditeljstva.Prethodno su mještani dobili novoobnovljeno igralište, a u planu je i rekonstrukcija Zadružne ulice, kaže načelnica Ernestinova Marijana Junušić.

"Također je cesta u izuzetno lošem stanju. Potpisali smo ugovore sa izvođačem nabavka materijala je u tijeku i sljedeći tjedan očekujemo intezivniji početak radova. Ukupna vrijednost ceste je milijun i 750 000 kuna. Kroz prvu fazu osigurali smo 900 000 kuna, drugu fazu očekujemo ili do kraja godine kroz rebalans resornih minstarstava ili nagodinu do polovine godine", kaže za STV načelnica Općine Ernestinovo Marijana Junušić.

Cestu su financirali županija i Ministarstvo regionalnog razvoja. Radove je obišao i župan Ivan Anušić.

"Iduće godine počinjemo sa obnovom ulice Pobjede upravo ovdje u Laslovu. Prva faza je milijun i 700 000 kuna, ukupna vrijednost cijele ceste je 5 milijuna kuna. Nećemo krenuti odmah sa cijelim profilom zašto zato što čekamo i paralelno ćemo pratiti izgradnju kanalizacijskog sustava", ističe župan osječko-baranjski Ivan Anušić.

Ravnomjerno pokušavamo pratiti sve projekte koji se realiziraju, istaknuo je Anušić. U tijeku su i radovi na ulici koja spaja ulicu Pobjede i Nazorovu, a u što je uloženo 550 000 kuna. Radovi će biti gotovi do kraja mjeseca.